Godaste glassen

På Aftonbladet kan man läsa om glasstestet på Cajsa Warg  http://www.cajsawarg.se/ där vaniljglassen med "en innehållsförteckning så lång att den knappt får plats på paketet, och där man hittar bland annat smörolja, stärkelsefruktossirap, emulgerings- och stabiliseringsmedel, och färgämne. " vinner.

I botten ligger glassen från Willys med ett innehåll av mjölkprotein, druvsocker och tillsatser. Låter inte så konstigt i mina öron att den glassen inte får så bra betyg, den innehållsförteckningen låter inte ens som glass.

De glassar som borde fått höga betyg eftersom de enbart innehåller naturliga smakämnen hamnar långt ner på listan.  "- Det händer att kunder klagar över smaken. En man anklagade oss för att fuska, han kunde inte tro att det var äkta vaniljsmak. " Det är alltså inte så lätt att sälja glass som är glass får de erfara på Österhagen Glass i Hjo. http://www.vastsverige.com/templates/product____8971.aspx?prodId=50246

Kommer själv ihåg min smakchock när jag för första gången åt färsk majs. Det smakade väldigt konstigt i jämförelse med burkmajsens om jag var van vid. Någon mer som fått en smakchock?

Riktig päronglass ska inte vara grön förresten!

Storstädning

När hade du en riktig storstädning senast? Och då menar jag inte att du både dammsög OCH våttorkade golven utan en riktigt gammeldags. En sådan som ens mormor eller farmor gjorde när de sopade golv och väggar och putsade alla rutor i fönsterna och torkade listerna och tog ut alla böcker och vände ut och in på garderober.

Jag tror att det kan vara bra med en riktigt storstädning ibland, passa på att göra av med saker som man egentligen inte behöver. Jag är bra på att rensa ut men var ska jag sedan göra av allt? Kläderna kan ju alltid skänkas bort om de är i det skicket men resten? Böcker, porslin, tidningar och allt annat som kommer från igenstans?

Turligt nog för mig nu så har jag ett arbete där jag kan "dumpa" rätt mycket "bra att ha saker".

Men dessa böcker? Vad ska jag göra med dessa böcker? Jag får ångest och kalla fötter och blir halvblank.... phu

Du är vad du äter

Det bästa är att titta på Anna Skipper och äta glass!

Blommans vara eller icke vara

Finns det fler djur som tar in blommor i sina hem bara för att det är fint?

Söndag = Netto

Söndagar har en stor begivenhet, det nya reklambladet från Netto dyker upp på deras hemsida! Denna veckan har de billiga nötter och då pratar jag om sådana man äter inte om människor som är uppenbara nötter! Var finns respekten för andra människor och för saker?

Idag konkurerar dock denna begivenhet med tårtbuffè med bästaste A som är nere och hälsar på.

Tog precis en titt på de här bilderna så det blir kanske inte så mycket tårta idag ;) Det är bilder från How clean is your house? som kommer i svensk version nu nästa vecka men då heter det Rent Hus.

http://www.channel4.com/4homes/ontv/how_clean_is_your_house/dyson_comp_gallery.html

Bokrea

Tydligen är det snart bokrea. Hur har jag kunnat missa det? Jag som alltid har koll på den, på den och på nya IKEAkatalogen och nya Pandurokatalogen.

Jag hittade en bok som jag funderar på, den om alla 1001 filmer man ska se innan man dör.  Får se om  det blir en sådan.

Frusna män söker kärlek

Oj oj ... är det snön eller dialekten? Jag smälter direkt för norrlänningarna som söker kärleken på femman. Däremot så smälter jag inte för femmans hemsida..

Vem vill bli miljardär?

Titel: Vem vill bli miljardär
Författare: Vikas Swarup

Ram Mohammed Thomas fick sina namn för att ingen i  byn inte skulle ta illa vid sig. Så kan det gå när man är ett barnhemsbarn i Indien. Många år senare tävlar han i Vem vill bli miljardär? Publiken häpnar över hans tur, men är det tur egentligen. Efter vinsten blir han arresterad, det finns inte en chans att en gatunge som jobbar som servitör klarar av alla de frågorna utan att fuska.

För sin advokat berättar han om sitt liv och de händelser som gjort att han kan svara rätt på alla frågorna.