Att gilla läget

Ja, det är bara att gilla läget. Sommarvärmen som var intensiv under helgen ståtar nu med sin frånvaro och istället blåser kalla höstvindar omkring små rosa blad.

Under helgen underhöll jag min lilla odling.
 Här är den. Här ryms det majs, vaxbönor, sockerärtor, dill, persilja, gräslök, spenat, rädisor och potatis. Kan hända att jag glömt något...

Det har kommit upp några rädisor redan..   och rabarbern är inte precis blygsam.

 så jag passade på att läsa en gammal bok om konservering  , Så här hade jag

velat att mitt förråd såg ut i höst  På balkongen odlar jag tomat och paprika.

Trädgårdens vedermödor

Idag, när jag ryckte ogräs och planterade plantor och sopade löv så att det rök om det, så kom jag att fundera på det är med trädgårdskonst. Folk verkar tycka om att ha figurer i trädgården som ser ut som kaniner och gäss och rådjur och hundar som gräver... men... för det kommer ett men... varför vill de ha just dessa djuren när de inte är intersserade av att ha de djuren i trädgården om de är riktiga och lever och de äter rosor och de gräver hål i gräsmattan.


Rabarber - Rheum rhaponticum

Nu ståtar rabarbern i trädgården. Åååå vad jag minns sommrar då för längesedan  med rabarberkräm och mjölk, tror att det smakar extra gott i en sommarstuga. Rabarberpaj är ju också en höjdare, helst ska det vara med havregryn ovanpå.

Jag funderar på om jag ska prova att göra rabarbersaft. Kan det vara gott? Någon som har provat? Eller rabarbermarmelad? Jag får kolla runt efter några olika recept tror jag.