Är du CSI?

Hittade den här länken på Patricia Cornwells hemsida. http://www.patriciacornwell.com/challenge2.html 
Där kan man testa hur bra man är på att ureda en brottsplats.

Sommarens uppdrag

En lite uppdatering om hur långt jag kommit. Åtta böcker lästa och 6 kvar. Det ska nog gå bra att hinna innan semestern är slut. Jag har två veckor till.

1. Den osynlige
2. Indicier
3. Allt som återstår
4. Kuslig likhet
5. Kroppsspråk
6. Offer utan namn
7. Dunkla vatten
8. Dödlig smitta
9. Eldens öga
10. Mörkrets makt - läst
11. Sista utvägen - läst
12. Flyga fula fluga
13. Dödligt spår - läst
14. Rovdjuret


Sammanfattningsvis så kan det sägas att om inte Kay Scarpetta skjuter på någon så försöker någon ta livet av henne. Dessutom så är det många som försöker att misskreditera henne och förstör bevismaterial för att hon
ska få sparken.  Pojkvännen död, sprängd till bitar i London och den nya pojkvännen får inte bo hos henne för hon klarar inte av när tallrikarna står på fel ställe. Systerdottern är stor och framgångsrik inom FBI iaf tills hon blir ihop
med en terrorist/spion eller vad hon nu var, har man varit det så får man inte vara med och leka mer. Pete Marino, polisen, äter fortfarande ohälsosamt och röker som bara den.

Nu har jag bara resten av böckerna kvar, får se hur många sjukdomar och hur mycket dödande det blir framöver.

Semesterdagar

Någon som såg Degrassi High när det gick för längesedan? Nu visar femma
Degrassi High the new generation och jag kände igen tre personer. Undra om det
är med fler från den gamla serien. Joey var ju hur söt som helst när det begav sig
och jag var helt förstörd (lite överdrift kanske) när de inte skulle göra fler avsnitt.

Känns som att serier har en tendens att bara fortsätta och fortsätta, när en serie
tillsist är slut så då börjar de om från början. Endel serier ser verkligen gamla ut och
har inte alls samma dragningskraft som när man var liten.. McGyver tex.. inte så
imponerande längre. Hade förresten en klasskompis som skulle bygga en helikopter
av en dammsugare, känns som att han blev lite inspirerad av McGyver.

Panduros rea har börjat, trevigt, nu hoppas vi på 75% rabatt så att det går att göra
ordentliga fynd. Förresten så är alla som kommer med pärmar, och försöker
överfalla en på stan för att man ska gå med i en massa olika organisationer, väldigt
jobbiga. De ligger i grad med alla dessa som ska få en att köpa en mobiltelefon.

Eftersom det finns Panduro i Lund nu så åkte jag dit och passade på att träffa
världens bästa Sven, vi fikade och pratade och hade trevligt.

Morden i Midsommer har också börjat igen, han känns väldigt lantlig och lite efter om
man jämför med CSI eller Bones eller något annat program. Först när han själv varit inne
och klampat och tagit i saker utan handskar då kommer de och gör en teknisk under-
sökning. En annan skulle ju inte våga röra något för att inte riskera att ens fingeravtryck
hamnar på fel ställe. Roligare kan man ju ha än att bli falskt anklagad för mord.

Det har blivit ännu ett besök på Skånes djurpark, går man dit fyra gånger så kan man
vara med i en utlottning där man vinner ett besök hos vargarna. Det hade varit spännande.

En väldigt massa spännande länkar finns nedan ;)

Sommarens uppdrag

Sommarens uppdrag går bra. Jag har precis börjat på bok 8 som heter Dödlig smitta (Patricia Cornwell),
den har jag redan läst men lika bra att läsa den igen.Jag har nu kommit på att jag borde läsa alla Harry Potterböckerna också innan nästa bok kommer ut,
om jag har rätt för mig så är det den 21 november om man vill ha den på svenska och det vill jag. Så det ger mig ju lite tid att hinna igenom tidigare böcker.

Funktionshindrade rockDet finns mycket att läsa om mannen som fått intyg på att han har ett socialmedicinskt  funktionshinder pga sitt intresse för rock. Bör tilläggas att det finns en hörselnedsättning inblandad också (
http://www.aftonbladet.se )

Det är lätt iaf för mig att bli skeptisk när jag läser artiklarna om honom. Här har vi en person som gick på 299 konserter förra året, jag är förvånad bara över att det finns så många. Alla dessa konserter måste kosta en förmögenhet. Det är alltid intressant att fundera över hur alla andra har råd, ni vet de som är ute varje helg eller reser till solen två gånger om året eller för den delen går på 299 konserter och bor i en femma. Hur har karlen råd, även om han jobbar på endel av dem??

? Det har alltid varit problem med jobb för mig, hårdrocken har alltid kommit i första hand. Jag kan inte kompromissa med min livsstil, förklarar han. /.../ Och jag kan inte tänka mig att kompromissa. Hårdrocken är det största för mig.

ur Norra Skåne 070620  http://www.nsk.se/apps/pbcs.dll/articleAID=/20070620/HASSELEHOLM_NYHEDER/106200045

I en intervju i Aftonbladet säger han:  "? Nu betalar arbetsförmedlingen en del av lönen mot att jag får gå klädd som jag vill." Bör tilläggas att han arbetar på en restaurang, jag hoppas verkligen att han inte får klä sig helt som han vill där. Reglerna för restauranger har mer att säga än så förhoppningsvis.

I livet måste man kompromissa så är det. Man får inte alltid som man vill, inte hemma och inte på arbeter. Man är tvungen att följa de regler som finns för sin egen och andras säkerhet, för hygiens skull men även för vanlig bekvämlighets skull. Oavsett hur insönad man är på högklackat så är de inte de mest lämpliga skodonen att bära i ett stall.

Jag förstår att han är nöjd, nu får han ledigt för att åka på konserter och han får klä sig i sina kläder på jobbet och han får spela sin musik. Dessutom så hinner han att öva med de två banden han är medlem i. Låter inte som ett dumt liv. Men jag får väl ta och knega på i mitt eget oavsett om jag vill eller inte.

Skejtare och solstollar

Soligt värre var det i Stapelbäddsparken  http://www.stapelbaddsparken.se/ i Malmö där tävlingen Quick Silver Bowl Riders http://eu.quiksilver.com/frames/bowlriders07.aspx höll till. Vann gjorde dansken Rune Glifberg men tvåa kom en svensk minsann, John Magnusson. Här skriver Sydsvenskan om tävlingen. http://sydsvenskan.se/sport/article244641.ece Om solen sken under söndagens final så var vädret desto labilare den 17:e  då det var åter var dags att besöka Malmö.


Vem kan väl tacka nej till att återuppleva 80-talet med Solstollarna http://www.solstollarna.se ? Vi kunde inte och beställde biljetter till kvällens begivenhet. Vid halv sju så tågade vi in och kollade in gamla bilder och köpte tröjor och plancher. Sedan bänkade vi oss. Det blev snart ganska varmt, tydligen så hade någon glömt att sätta igång ventilationen. Allt skedde på Victoriateatern http://www.victoria.se/ i Malmö. Alla var där, Lasse Polis, Gösta som spanade efter urringningar och Hjördis som jagade Skumberg. André och Martyna var också med men i en vuxna version. Annars så var alla sig ovanligt lika även om Ulla-Bellas basker ser lite blek ut iaf om man sitter uppe på balkongen.

Vet att det finns någon som är lite avundsjuk på mig nu ;)

På resande fot

Lund: Grundades på slutet av 900-talet av den danske kungen Sven Tveskägg. En av de äldsta städerna i Sverige. Skåne blev svenskt 1658 efter freden i Roskilde.

Köpte Milkshake på Glasskulturen. Gjord på glass och mjölk, inga 40 konstiga tillsatser här inte. Jag undrar om man är allergisk mot tex jordgubbar kan man då dricka McDonalds jordgubbsmilkshake eftersom där inte finns några riktiga jordgubbar i den?

Panduro, pysselkedjan från Danmark har butik i Lund nu. Självklart gjordes det ett besök.

Men sällskapet var ju såklart bättre än något av det andra!

O grannarna sjunger

Det är tydligen fler än studenterna som sjunger ikväll. Grannarna passar också på att sjunga och det är ju trevligt att de verkligen kan sjunga också. Jag tror inte att de hade uppskattat om det var jag som sjöng! Men om jag ska vara ärlig så har jag sjungit idag, vi plockade ut gitarren och satt och sjöng under ett träd idag på jobbet. Det var mys.

Den första studenten i min väg dök upp redan i morse på en skranglig cykel med mössan i handen och systemetpåsen på styret. Kommer ihåg när jag skulle iväg och simma och hittade den perfekta påsen till baddräkten, en systemetpåse. Mina föräldrar var inte övertygade om att simklubben skulle uppskatta om jag kom med den. Jag brydde mig inte om var påsen kom ifrån, den hade bara den perfekta storleken.

Studenten nuförtiden påminner mig alltid om när jag var liten och cyklade runt och kollade in vilka som hade björkar och ballonger utanför huset. Nuförtiden finns det studenter som har sin egen DJ med sig på släpet när de åker runt på stan. Det är inte illa.

Årets första myggbett är däremot illa illa.

Lite blandat

Ja, vad kan man säga? Man kan lära sig mycket från böcker. Tex att Björn Afzelius skrev en sång om Olof Palme. En länk hittar du här http://artists.letssingit.com/bjorn-afzelius-pa-master-olofs-tid-sllxt4c Dessutom så fick jag veta att J. Edgar Hoover som var chef för FBI eventuellt kan möjligtvis ha varit homosexuell. Mycket kan man lära... vågar jag erkänna att jag inte hade koll på att han var chef för FBI?

Dessutom är Gray´s Anatomy en handbok i anatomi, publicerad i Storbritannien 1858, inte bara en tv-serie. Dock har jag mina funderingar på om det har funnits en tidigare version av samma serie. Någon som vet?

Har ni sett killen som blev fasttejpad av sina mobbare? Vad jag funderar är på hur tidningarna kan fördöma vad de gjorde och sedan visa en bild av händelsen. Är det inte dubbelmoral? Vad ger tidningarna en större rätt att publicera bilden än vad mobbarna hade. Det är väl bara att anta att tidningarna har en större spridning än vad killarna hade med sina bilder vilket innebär att så många fler nu har sett bilden. Dåligt tidningen.. dåligt... tänk efter nästa gång. Ingen vill se sig själv i tidningen i den situationen!