Posten har blivit pysslig!

Posten känns som  ett stort lallande pysselföretag. Det började i julas då man plötsligt kunde få klistermärken av dem. GRATIS! Och det var inte bara klistermärken, det var luktklistermärken! Prata om flashback barndom. Glögg, pepparkaka och apelsin. Riktigt juligt.

Och nu är det dags igen! Nu är det gratis kort som gäller. Speciellt uttagna för alla dem som inte får så många kort fast att de skickar. Bumerangkort kallar de det. Från varje kort kan man ta loss ett nytt kort och det ska man förhoppningsvis få tillbaka. Även dessa är gratis fast frimärket kostar ju såklart.

På tal om frimärken så är ju en viss dag på väg med stormsteg eller hjärtanssteg kanske? ;) Och årets frimärken är så fina så. Du kan ta en titt på dem här:
http://www.posten.se/c/cc_omtanke_bumerangkort_fri?IntLinkCampaignCName=omtanke.frimarken

Dagens snabba: Från sängläge till arbetsläga på 60  min. Inkluderad transportsträcka på 20 min.

Dagens teckning:  http://bimboboy.bilddagboken.se  (30:e januari)

Uppfinn!


 
Uppfinningar som borde uppfinnas:


-        ett inbyggt minne som spelar in alla bra tankar och formuleringar man får när man inte har möjlighet att skriva ner dem


-        en klocka som  ringer en halvtimme efter det att man somnat eller hur länge man nu vill sova
Born in the USSRGodisnostalgi och morbida tankar

Jag har ett vagt minne av att jag och min granne åker iväg till en kiosk. Han ska säkert lämna in tipset. Jag undrar vad den kiosken låg...
Det är en sådan gammal med glasfönster på hela framsidan som man inte kan gå in i utan man handlar genom en lucka som skjuts åt sidan. Han köper ett kexchoklad till mig, det var på den tiden då chokladen var inslagen i aluminium och om man inte fick bort allt utan bet i det så gjorde det ruskigt ont i tänderna. Chokladen var helt smält eftersom det legat i solen hela dagen...

När jag blev äldre, vilket ändå är längesen med tanke på att det fanns 10 - öringar, så gick jag till kiosken ( inte samma som ovan ) och köpte 10 - öres karameller. Gula, svarta, röda och vita med färgstrimor i som såg ut som droppar. Hade man en femma så blev det hur många som helst!

På samma gamla goda tid som innan när det fanns Tempo och jag följde med mamma dit och handla så kunde det hända att jag fick en lång förpackning med tuggummikulor i. De låg som i en plastränna som var formad efter dem och på baksidan kunde man riva av pappret som man gör på tandborstförpackningar ungefär. Det enda jag minns från den affären är tuggummi och kassorna och golvet. Undra vad som får en att minnas vissa saker och undra hur mycket man kontruerar  i efterhand.

Annat nostalgiskt godis är lakritspipa och sån där laktrits som var snurrat som ett hjul med en pärla i mitten och chokladcigaretter.

Bland allt godis så kommer vi nu till det  morbida. Vi dryftade tanken om i vilka situationer man kan ha användning av ett skelett. Man kan köpa i plast för 400 kr och förutom att ha det till att hänga kläder på så kan man bland annat göra följande:

- åka till McDonalds drive  through och peka på skelettet och säga att det inte ska ha någon mat
- stoppa in det i ett skåp alternativt sätta det i soffan alternativt ställa det innanför ytterdörren för att skrämma inbrottstjuvar
- ta en tur på motorvägen och köra om en massa bilar för att se om någon reagerar

När skulle du behöva ett skelett?

Dagens fy: Till de som dumpat granen vid cykelvägen. Ta ansvar för helvete!

Six feet under

Nu börjar snart Six feet under  igen. För att vara mer noga så börjar det den 29 januari.

Sådär lite sammanfattningsvis så finns det en begravningsbyrå - Fisher & Diaz.
Fisherbröderna, Nate och David, blev tvungna att låta deras anställde Frederico
köpa in sig i företaget för att rädda det kvar. Det kan ha haft något med lagar och
bestämelser om avlopp att göra. Jag minns inte men han räddade dem iaf.

Nates fru hittades nyligen mördad. Hon var lite underlig .. en batikhäxa typ. David
har en expolis,  Keith, han är sur och otrevlig och våldsam. Fattar inte hur David står
ut med honom. Systern Clarie ritar perfekta cirklar, eller övar på det i alla fall.

Sedan så har de lik i källaren då och sörjande i hela undervåningen.

12 avsnitt kommer det tydligen. På de avsnitten ska jag väl kunna lista ut vem
mamman har gift sig med. För det kan jag inte komma på. Mindes inte ens att
hon gift sig. Jag undrar när de visade den senast egentligen.

Lura hemlös?

Sanning, sanning, sanning.. varför är det så svårt att ljuga?
Träffade på en hemlös som tiggde pengar.. och jag drog en liten lögn.. att jag hade glömt
mina pengar hemma men han kunde få mina tvä äpplen. Tyvärr åt han inte frukt så jag blev inte av med dem. Sedan undrade han om jag bodde i stan, jo det gör jag svarade jag o sa att jag skulle gå hem. Stackars dig sa den hemlöse. och menade på att det var långt, en promenad på en timme ungefär.

Sedan så blev jag tvungen att gå hem bara för att jag sagt så.. jag är knäpp!

Dessutom så tror jag inte att man ska lita på en frisör som har mössa/keps eller likande inomhus!

Desperata hemmafruar går inte hem

Nä, de desperata hemmafruarna tillbringar inte tid i mitt hem. Jag ska istället gå o lägga mig. Klockan är halv nio.... zzzzzzzzzz

Dessutom så kan "någon" dra åt skogen. "någon" läser 100% inte detta men du kan iaf dra åt skogen!!!! *sårad* 

Så ni som känner mig o läser detta behöver inte ta vid er :) Er tycker jag om ju :)

Inköpsstoppsdispans

Inköpssstoppsdispans innebär att om man springer på en förpackning med gelpennor som innehåller 50 pennor och som tidigare kostat 145 kr och som numera kostar 75 kr minus 30 % då får man lov att köpa den.

Inköpsstoppsdispans

Inköpssstoppsdispans innebär att om man springer på en förpackning med gelpennor som innehåller 50 pennor och som tidigare kostat 145 kr och som numera kostar 75 kr minus 30 % då får man lov att köpa den.

Wunderbar Böst

Det finns bara ett väder som kan locka ut mig! SNÖ! Sedan kvittar det som det är ett lätt snöfall med bomullsstora snöflingor, snö på marken men inget snöfallande eller som ikväll; snöflingor små och nålvassa, en vind som gör att det känns som minus 15 och snödrivor som är en halvmeter tjocka.

I min klädkokong har jag det ändå varmt och skönt. Det finns inget bättre än att borra ner fötterna i snödrivorna och försvinna till knäna eller att gå i alldeles orörd snö. Snöänglar är rätt bra de med men inte när det blåser 9 sekundmeter.

Undantag för att - gå - ut - snö är dock blask!


bööst dåligt, om väder, i uttrycket di e bööst = det är dåligt väder (oväder). Kommer från tyskans böse = illa, stygg, dålig

http://www.student.lu.se/~Cie89blg/ordlista.htm

Dagens fy: Går till gubben på bussen som satt på sätet som tillhör barnvagnsplasterna och inte flyttade sig när det kom två barnvagnar.

Veckans miss: Tulpanens dag! Jag älskar tulpaner!

Schneestorm

Här snöar och  blåser det ordentligt. Inget uteväder precis. Så skönt det skulle va att krypa ner i sängen igen :)

Man skojar inte om mat!

Att man inte skojar om mat vet väl alla? Jag och den Inneboende Anna vet iaf. Vi skojar aldrig om mat! Därför så var det ju lite synd att det inte blev några våfflor idag. Tänkte skippa påsvarianten och göra en egen smet från recept. Så på riktigt. Är det gott? Någon som vet?

Imorgon tror jag att jag ska ge mig på att dissekera ananasen. Jag köpte en ananas för jag var tvungen att testa om färsk ananas är godare än den på burk. Jag kom nämligen fram till för ganska många år sedan nu att färsk majs och majs på burk inte alls smakar lika och det tog sin lilla tid att vänja sig vid den färska. Men för att komma tillbaka till ananasen så vet jag inte riktigt hur jag ska bära mig åt. Den ser liksom ganska ogästvänlig ut.

Den som lever får se vad som händer mellan stalkeranna och ananasen.


Snö i receptet kan jag ordna

Det har snöat här idag... eller det blir vitt på marken men snöar så smått att man inte ser det., snöar det då? Egentligen? Om någon säger att telefonen har ringt, har den ringt då?

Tror inte jag ska fundera vidare på det.

Däremot så tänker jag inte fundera vidare på huruvida jag ska göra Asiatisk nudelsoppa med kräftor.
Det lät inte alls dumt förrän jag läste receptet. ..

Stalkeranna har inte hemma:  platta risnudlar, purjolök, citrongräs, chilifrukt, färsk ingefära, vitlöksklyftor, hönsbuljong, kokosmjölk, fisksås nam pla, lime, maizenaredning, kokta kräftstjärtar, isbergssallad och koriander.

 Stalkeranna har hemma: vatten

När kommer jag att använda fäsk ingefära igen? Måste det vara så underliga saker i recepten? Jag funderar på att byta matidning till en med vanlig mat som jag kan laga nu när jag ska lära mig eller nått. Imorgon ska jag nog göra pizza. Med ananas. Det vet jag var det är. Kan man ha färsk ananas på pizza?

Inköpsstopp

Idag fick jag höra ett bra ord. Inköpsstopp. Inköpsstopp är såklart svaret på hur man får mindre antal saker.

SÅ *pang  o bom o dunder*  nu har jag infört inköpsstopp här också. Förutom för mat då för äta måste man och för saker som går sönder så jag inte sitter med trasiga kläder i en mörk lägenhet.

O en bokhylla får jag köpa o en bärbar dator får jag köpa. Fast jag har inte råd iaf så det gör inte så mycket.

Städtagen...

Jag behöver en bokhylla. För att vara exakt så behöver jag en magiker med fyra vita dörrar.
Och jag behöver den billigt också! Kan ingen sälja en på Blocket snart?

I den ska jag stoppa massor med saker som jag inte har plats med.

Någon som vill köpa en bok förresten? Jag har så att det räcker och blir över. Den Inneboende Anna påstår att man inte får slänga böcker.. ojoj vad jag gör saker man inte får.

Imorgon så ska de förpassas!

Rånare och banditer!

Att gå på bio är ingen billig sysselsättning. På den gamla goda tiden kunde man gå för 50 kr på måndagar men det försvann och nu kostar det hiskeligt mycket varje kväll.

Fördelen som finns nu är att man kan boka biljetterna och inte behöver komma jättetidigt för att köpa biljetter och sedan rusa in för att få bra platser.  Nackdelen med fördelen är att det kostar och nu kostar det mer. Framöver ska det kosta 10 kr att boka biljetter. Är priset på biljetten i sig inte högt nog? Eller tror de att biobesökarna är miljonärer?

Det är ju sååå oförståeligt att folk laddar ner filmer *ironisk*

Dessutom så är ljudet oftast alldeles för högt. Vi är inte döva! Inte innan vi går på bio iaf!

EXIT - Kent Lindahl

"Det är en nödvändig läsning för alla de föräldrar och lärare
som vill veta hur man handterar att ens barn eller elever
håller på att dras till rasistiska rörelser."

Så står det på baksidan av boken EXIT om Kent som från att varit den mobbade i skolan går vidare till att slå ner invandrare, göra inbrott, sälja knark, sitta i fängelse, jobba på svartklubb och starta EXIT.

En bok på 280 sidor som aldrig känns lång och som är svår att lägga ifrån sig.  Han skriver 1,7 på högskoleprovet samtidigt som han aldrig gått ut gymnasiet. Han börjar åka på föreläsningar med Emerich Roth, en överlevare från förintelsen.

Följ med på resan...

De smyger i mörkret...

Förra året var jag på ett möte, en kille som varit nazist men som numera är med i Exit och föreläser kom till en skola och föreläste. Berättade om sitt liv och vad som fick honom att byta sida.. utanför stod polisen på vakt vid dörrarna för att inte vissa element skulle störa mötet.

Jag har en vän som inte längre kan gå med i demontrationståg mot rasismen och nazismen i sin hemstad eftersom elementen hotar att skada hans familj då. Jag har en vän som inte kan säga vem han innerst inne är för då kan han råka illa ut. Jag har många vänner som inte borde få leva enligt dessa element.

Klistermärken med elementens budskap sprider sig i områdena i staden. Men elementens budskap står inte oemotsagda och de finns inte kvar länge.

Dessa element måste smyga under mörka timmer för de syns aldrig trots att nya klistermärken kommer upp. Å andra sidan ser jag heller aldrig de som river ner dem och som målar över dem.


*stoppar klistermärkesrester i fickan och går omärkligt vidare*

Åhlens + tapeter = sant

Ett par byxor för 74 kronor är så billigt att jag nästan betalade 174 kr i rena farten. För 174 kr hade ju varit billigt det också. Egentligen skulle jag vilja ha en collegetröja men jag känner inte alls för att betala 800 kr för att det står adidas eller något liknande på den. Sånna priser är hysteriska. Ungefär lika hysteriska som köerna på Stadium när de har halva rea priset.

Åhlens klädavdelning är dock helt hopplös. Den är nästintill obefintlig och det som finns där är inte mycket att hänga i julgranen. Jag vet inte om de försöker att utrota den eller självdöda den. Det känns onekligen så. Kanske tänker de satsa på tapeter istället. Såg att de säljer sånna när jag  var där idag, det var överraskande och får mig att fundera på hur många som verkligen köper sina tapeter på Åhlens. Och jo, för dig som undrar, det fanns snygga tapeter också.

Dubbelfy!

Fy för kvinnan (modern?) med barn som låt barnen äta o dricka på bussen och fy igen när hon suckade över att pojken (sonen) spillde på kläderna!

Pälsbrigaden och Mark Levengood

Två flickor, två flickor
ifrån Skåneland
på tåget, på tåget
de sitter bredvid varann

men mössa o vantar
jag glömde i min hall

och sedan så finns det ingen fortsättning för den kan jag inte komma på.

Är det en fördom att ryssar klär sig i päls. Busslaster med pälsar invaderade hufvudstadens gator. Mark invaderade ett museum. Jag invaderade tåget hem!

Paj

Gjorde paj igår

3 äppel i bitar
½ paket frusna blåbär och hallon

potatismjöl och lite råsocker att strö över bären

2 dl fiberrika havregryn
½ dl kärnvetemjöl
1 dl råsocker
smör

blandas ihop i en gryta med lagom värme. Strö över pajen o in i ugnen. Jag hade den på 200 grader .. fast jag vet inte hur länge.

Fy *svärord* vad dyrt

När man måste påpeka att det är en hel hög pengar som bränns upp av de där fyrvekerierna då har man blivit tant/gubbe. Jag är tant....

Nyår var: vänner, mat, pulka, hund och en otrevlig gubbe som gick in på dagisets gård o kissade.

Här är nyårsbild av den inneboende Anna
raketer

Jag har förresten uppdaterat min 100-lista. !00 saker som jag har slängt. Kolla under arkiv så hittar du den.