Stalkeranna reser ... dag 3

Sista dagen i den stora staden. Jag beger mig av lite senare än beräknat, listar ut vilken buss jag ska ta och hoppas på att få några bra fototillfällen medans jag väntar på att museet ska öppna. Fototillfällena var få och de foto som togs blev en besvikelse. Det var fint där på riktigt men jag lyckades inte att föreviga det med mina foton.

Efter den ekologiska och berömda morotskakan i Slottsträdgården och efter att ha blivit väst på av en gås så gick jag till tekniska museet. Det var betydligt roligare än museerna jag var på i Danmark. Deras prova på avdelning var kul, jag insåg än en gång att jag inte är musikalisk när jag spelade piano (?) med fötterna, att jag inte har någon puls, att jag äter för lite enligt beräkningsmaskinen, vem äter mer än en smörgås och en frukt till mellanmål?, och att jag verkligen är rädd för ormar.

För er som inte vet så har jag drömt mardrömmar om ormar ett tag nu och av alla bilder jag fick se så fick ormarna mest reaktioner. Själv tyckte jag att jag höll mig lugn, enligt skylten så fungerade testet på samma sätt som ett lögndetektortest så jag hoppas att jag aldrig behöva ljuga i ett sådant för det kommer jag aldrig att lyckas med. Efter att ha klättrat runder i en ubåt, kollat in en tröja som var för dyr och kollat in en utställning om företag som inte längre finns kvar så begav jag mig ut på shopping. Först blev det Astrid och aporna som säljer ekologisk och vegetarisk mat. De är megafin choklad som jag mycket väl kan tänka mig att önska mig när jag fyller år om det intresserar någon och jag fick äntligen tag i ekologiska buljongtärningar! Sedan så begav jag mig till Lagerhaus och köpte flädersaft på en gammaldags flaska. Det inköpet är jag stolt över för jag skulle verkligen kunna köpa betydligt mer. Lagerhaus borde flytta till en mer nordöstlig lokalation.

Mycket mer fanns det inte tid men en skön helg var det. Att slippa städa och diska och laga mat är inte alls dumt. Någon rik som är i giftastankar?? ;)

Stalkeranna reser... dag 2

Den stora Zoodagen hade infunnit sig i sällskap med regn. Jag och den bästaste Sven begav oss av mot utlandet med tåget som åker över vatten för att sedan avstiga i Köpenhamn. Det skulle vara intressant att veta om familjen som dagen innan gått av på Kastrup samtidigt som de pratade om att de skulle åka karuseller verkligen gick av på rätt ställe. Vi gick av på rätt ställe och tog bussen till rätt ställe och hamnade där vi skulle. De köpenhamska busschaufförerna är trevliga men kör som om de stulit bussarna.

Regnet öste ner och det var inte precis trångt på Zoo. Vi såg en modig elefantunge, vackra giraffer, ett underligt djur vars namn jag inte kommer ihåg, en två timmar gammal myskoxunge och orädda gråsparvar. Vi hade alltså väldigt trevligt. Vi fotograferade oavbrutet mellan regnskurarna som bestämde sig för att göra uppehåll efter middag och istället så blev det riktigt varmt och skönt. Vi bestämde oss för att pusta ut på en bänk som några andra pensionärer innan begav oss av hemåt.

I Turning Torsostaden åt vi på Jensens Biffhus och sedan blev vi mätta. Vi fick sätta oss ute i solen igen och pusta lite innan vi gick hem.

Stalkeranna reser.. dag 1

På vägen till stora staden hördes plötsligt konduktörens röst i högtalarna - "Du som har burit på en cykel! Bär av den igen, inga cyklar på tåget." Fruktat pinsamt att vara den som burit på en cykel, bara att få upp en cykel på gamla SJ-tåg är ett helt företag.

Avstigen, incheckad, utgången och påväg till nya resmål träffade jag på en äldre man i cowboyhatt med ett språk som skulle få en nunna att falla ner död. Som tur var fanns inga nunnor i närheten. I det stora landet i öster med de många ölen ska det bli yogakongress, några yoganeser syntes inte till men dock mycket öl. Öl verkar kunna nyttjas överallt i staden, sittandes på marken, sittandes på uteserveringar och sittandes på kajkanten i Nyhavn. Kanske är det det myckna öldrickandet som skulle motverkas med hjälp av en sund frukost som kunde inhandlas i ett grönsaksstånd. Man får vara lite hungrig för att stoppa i sig en banan, ett äpple, ett päron, ett plommon och vindruvor.

På nya höjder såg jag oanat långt. Långt uppe över hustaken försvann stadens ljud och om det inte varit för en kall vind och skrikande barn så hade det kunnat vara riktigt rofyllt i Rundtårn. Lugnt var det också i Botanisk Have bland gräs, träd och blommor. I palmhuset var det varmt och fuktigt och än värre blev det när jag bestämde mig för att ta spiraltrappan upp till himlen och ta en titt på palmer från högre höjder. För varje sväng blev det allt varmare och fuktigare och väl uppe under taket ville jag bara ner igen, för att komma ner fick jag först gå runt hela tornet och ducka för blad och grenar samtidigt som jag försökte se något genom mina igenimmade glasögon.

Lunchen intogs på en bänk i Nyhavn, dock utan öl men med kaka. Därefter förrättades en båttur bland de Köpenhamnska sevärdheterna, en sjöjungfru som dock inte ännu fått kläder, en kyrka med utvändig trappa och ett hus med blå ögon.  Efter båtturen begav jag mig ner för Ströget och såg en underlig kombination av Hare Krishnamunkar som sjöng och spelade samtidigt som det stod ett helt gäng scouter bakom dem. Runt om dem satt det folk och drack öl. Bristen på bänkar i denna stora stad tycks få folk att slå sig ner varhelst på gatorna för att dricka öl eller äta en bit mat. Där finner jag ju min begränsning, någon måtta får det vara.

Jag tittade inom fyra museum på vägen mot Tivoli, alla var tråkiga. Det roligaste var nog att slå på en boxboll och jämföra slaget med det som är med I Guniess Rekoprdbok. Jag fick 59%, jag är stark ;)
 
Efter ett avslutande besök på Tivoli där det var knökat med folk så begav jag mig tillbaka till Sverige. Borta bra, nästan hemma bäst ;)

Gissa StalkerAnnas resmål!

Extra poäng till dig som kan gissa orterna på vägen!

5p: Ängar, kor, vattendrag, smutsiga silos, en ensam häst, lukt av gödsel
       Vi stannar tillfälligt på orten som plötsligt var med i TV

4p: Stengärdsgårdar, växthus, skrämda kor
       Vi stannar till på orten som kom till pga järnvägen.

3p: Fågeltorn, sjö. övergivet hus, raketvattentorn
       Nu är vi framme på orten som sägs vara Sveriges tråkigaste

Men vart är jag på väg??

1p: Gula fält, kolonilotter, ett stort Zoegas kaffepaket
       Avstigning för de som vill gå av i staden med Turning Torso.

Om du inte vet vart vi är nu bör du ta en grundkurs i geografi!

PRIS: Gratis läsning av bloggen! ;)

En elefant

På vägen hem från jobbet igår såg jag en elefant som stod och betade på en gräsmatta.
Hur kommer detta sig? Bor jag i Afrika? Är jag på hemligt uppdrag i Indien? Vad tror du?

Sommarens uppdrag

Jag har givit mig själv ett uppdrag, jag ska läsa alla böcker om Kay Scarpetta av Patricia Cornwell.
Eftersom jag har så dåligt minne så kommer jag aldrig ihåg vilka böcker jag har läst men det ska det bli ändrig på nu. Jag ska påbörja mitt Kay Scarpetta maraton!

Kay Scarpetta är rättsöverläkare i Virginia, hennes städiga följeslagare är Pete Marino... hans grad inom polisen varierar beroende på vem som är hans chef. Pete är inte den lättaste att ha och göra med och han rättar inte in sig i ledet för att det ska vara smidigt. Kays systerdotter Lucy är smart och utnyttjar sina kunskaper för att nå dit hon vill, inga utmaningar är förstora för henne och de samarbetar ofta i olika fall.


1. Den osynlige
2. Indicier
3. Allt som återstår
4. Kuslig likhet
5. Kroppsspråk
6. Offer utan namn
7. Dunkla vatten - läst
8. Dödlig smitta
9. Eldens öga
10. Mörkrets makt - läst
11. Sista utvägen - läst
12. Flyga fula fluga
13. Dödligt spår - läst
14. Rovdjuret

Uppdrag 1: Boka bok 1 på biblioteket !