1000 sms på 30 dagar

Som teliakund har jag nu erbjudits det otroliga erbjudandet om 1000 sms för 100 kr. Dessa 1000 sms måste användas upp under en 30 dagars period.

Låt oss räkna lite.  Fram med penna och papper.

Följande tal ska lösas med fullständiga uträkningar.

1. Hur många sms behöver man skicka varje dag för att de ska ta slut inom 30 dagar?
(förutsatt att man sänder samma antal varje dag)

2. Hur mycket kostar varje sms?

3. Ordinarie priset är 1.25 per sms. Hur många sms kan du vanligtvis skicka för 100 kr?

4. Under förutsättning att du jobbar/studerar under åtta timmar varje dag samt att du sover åtta timmar varje dag och under dessa perionder INTE kan skicka sms, hur många timmar kan du skicka sms samt hur många sms behöver du skicka varje timme för att ta slut på dem? (helgerna räknas på samma sätt för att göra det helare lite enklare)

5. Hur stor är sannolikheten att jag lyckas med att skicka upp mina 1000 sms under en 30-dagars period?

Imorgon skickar jag gratis sms. Det tycker jag låter bra.

Dålig Lidlkaraktär

Hysteriska julen har börjat.

Det är underkläder i skyltfönsterna och granrisgirlanger runt dem.
Det är julblommor i varje hörn, tydligen blir det inte jul om man inte har minst en julstjärna. Helst en hyacint och en amarylis och en julkaktus och en en också.
Det är adventsstakar med fyra ljus och mossa. Är man riktigt tradionell så petar men ner någon svamp också.
Det är adventsstakar och julstjärnor  i fönsterna och julgardiner.

Men framför allt så är det mathysteriskt. Gröt, skinka, sill, ägg, sillsallad, rödbetssallad, rödkål, brunkål, jansons frestelse, ål, köttbullar och prinskorvar. Jag förstår inte denna entusiasm över julmaten. Det är ju inte som att vi inte äter korv och köttbullar under resten av året.

Eftersom jag är julminimalist så tar jag det fortfarande lugnt. Julklapparna är fixade och adventsstaken kommer väl upp lille julafton tillsammans med det andra. Jag bor i lägenheten utan ljusstakar eller stjärnor i fönsterna ;)

Så istället för att stressa över julen så  har jag drabbats av dålig Lidlkaraktär. Det drabbas jag av varje gång de säljer billiga pysselpaket. Vanligtvis så bojkottar jag Lidl brutalt men när det kommer till pyssel så smälter jag som en snögubbe i Skåne.

*plask borta*


Batikhäxan och Findus

Om en pojke är en av mina favoriter. Vet inte hur jag lyckades att missa mitt favorituttryck i filmen.. batikhäxa... undra vad batikhäxan hade sagt om Findus tillverkning av fiskpinnar till Kina. Hon hade säkert haft en hel del att säga, å andra sidan hade hon kanske inte haft det problemet eftersom hon är vegetarian.
 
Jag är varken vegetarian eller ätare av Findus fiskpinnar som tur är. Någon måtta på vad företagen tar sig till o vad jag som konsument accepterar får det vara. Fast jag är inte så säker på vad det blir kvar att äta när man valt bort allt som inte känns bra. Översprutade bananer finns det lyckligvis alternativ till men jag kan ju inte leva på ekologiska bananer från andra sidan jordklotet. Närodlade äpplen borde väl också gå bra?

Rättvisemärkt, kravmärkt, mat med fiber, mat med lite socker o salt, mat utan kemiska tillsatser, mat som inte transporterats från andra sidan jordklotet.

Kan man leva på luft och kärlek?

Vem vill starta en affär med bara bra mat i??

Vem är ond på tv?

Hur kan man se vem som är ord i en film eller serie? Finns det några gemensamma drag? Är alla onda män? Långa, snygga män med kortklippt mörkt hår och svarta kläder? Omges den onde alltid av väderfenomen som åska o vind?

Hur ser det onda barnet ut? Vad är det onda barnets attribud? Den onda kvinnan, finns hon i filmerna? Hur ser hon ut? Är alla onda vackra?


www.annaochdeinneboende.tk

Nu har jag renoverat "huset", det var ett bra tag sedan något hände där. Vi blir alltid glada när vi får besök!

Om du kommer denna vägen
http://web.telia.com/~u44109538/ så slipper du reklamutdelaren som överfaller alla som försöker ta sig in. Om du däremot gillar reklamutdelare och dessutom har svårt för att hitta och inte vill irra runt för att hitta in bakvägen så passar denna adressen bättre. http://www.annaochdeinneboende.tk

Välkommen Välkommen!

Det där goda brödet

Fick ett sms från en kompis här om dagen som undrade om jag hade receptet på det där goda brödet.
Här är det:

Blanda:
2 dl grahamsmjöl
3 dl rågsikt
5 dl vetemjöl

2 ½ dl rågkross
1 1/3 dl vetegroddar
1 2/3 dl vetekli

4 tsk bikarbonat
2 tsk salt

Rör i:
1 l filmjölk
2 dl mörk sirap

Häll blandningen i 2 smorda och bröade (med kli) formar på 175 grader i två timmar.
Efter 1½ timme lägg över folie.

Brödet blir rysligt gott och rysligt mörkt o smakar rysligt gott med ost.