Då när jag blir stor ...

- När jag blir stor ska jag byta namn
- Vad ska du heta då?
- Jag vet inte. Jag ska tänka på det när jag kommer hem

en fyraåring

Gone lost forgotten

Vem fan gav dig rätt att ta så mycket plats för att sedan bara försvinna?

24:e JUL(i)

Vem vill lyssna på julsånger och äta pepparkakor med mig?

In the nature

"Bonden får besök av en amerikan som bedåras av utsikten. Han står tyst en stund, sedan säger han: ´Här borde byggas ett turisthotell.´ Nästa år kommer en indier på besök. Han står än mer förundrad i en än längre tystnad sedan säger han ´Gud är stor.´

Vi borde vara indier men vi är amerikaner , därför är vi fattiga mitt i vår rikedom...

Naturkraft - Åsa och Mats Ottosson

http://www.bokrecension.se/9146212345

Jag undrar om dagens barn kommer att tänka tillbaka o minnas sådant de gjort utomhus. Jag har precis läst boken Naturkaft, en väldigt lättläst och intressant bok som jag sträckläste en eftermiddag ute på altanen. Solen byttes mot regn och svala vindar och boken förblev intressant.

Boken handlar om naturen som helande för människan. Om att uppleva naturen och att må bättre genom att vistas i den. Nu pratar vi inte forspaddling eller bergsbestigning utan det handlar om det lilla som att gå till parken eller sitta på en sten och titta på myrornas vandring. Att kolla på myrornas vandring är dock inget för mig, jag blir för nervös för att att de ska börja klättra på mig.

Många minnen är förknippade med naturen, isbanan som de brukade göra i parken, den kändes enorm och det var alltid fullt med folk, matsäckar och bänkar att sitta på när man bytte till skridskor.

Otaliga kojor har byggts i otaliga skogar. Otaliga bäckar har dämts upp och otaliga blad har plockats som mat. Fantasin flödade där ute i naturen...

Mådde barnen bättre då? Där ute i naturen? Var de rogivande? Berövas barnen något de måste ha för att må bra?

Problemet är kanske delvis att man inte behövde oroa sig varken för att bli mördad när man tältar eller för fästingar när jag var liten. Man behövde inte oroa sig för att bli rånad för att man vill gå längs en sjökant och man kunde hitta den mest förunderliga äventyr runt husknuten.

Så nyktert var det där ja!

Andra kubbomgången
- två kubbar slås ner

- Ja! Med lite sprit går det bättre
- Det är ju de som är nyktra!
- Äh.. just ja...

Daniel Larsson såklart

Stockholm dag 1

Stockholm är alltid Stockholm, det först som slår en är alla människor och stanken. Efter installation lyckades jag att på egen hand, och förhoppningsvis utan att se alltför skräckslagen ut, att ta tunnebanan med målet att nå Street (marknaden under bron) Jag kom till Eriksdalsbadet. Jag kom också förbi Reaggecafét i Årstaviken som är på SJ-reklamen. Surprise att det var massor med folk där. 

Efter att jag orienterat mig till rätt ställe (där hade planterat i gamla handväskor och hängt på staketet förresten och ställt ut vanliga soffor o fåtöljer ( mysigt men tänk om det är tvestjärtar i dem)) och satt mig för att vänta på min guide så passade jag på att spana efter kändisar. Och rätt som det var så kom Daniel Larsson cyklande förbi! Inte för att jag visste att han hette det då eller vad han varit med i men jag visste precis hur han pratar. Det är inte så lätt att förklara det för en annan person så att de förstår vem man menar. Men jag fick googla när jag kom hem, tur att det finns internet. För dig som nu sitter o river ditt hår så kan jag tala om att han har varit med i bl a Coachen och Strandvaskaren

Sedan tog guiden o jag ett lång promenad. Det var väldigt soligt väder och jag tror att guiden hade solsting för han upprepade hela tiden att han inte visste vart han var. Sedan klättrade vi i berg  och jag fick en guidning av Biblioteksgatan och en fin skylt  ;-) 

Efter att han dragit runt mig i halva Stockholm var både jag o fötterna trötta och vi sa hejdå.  

Just like heaven

Det är en perfekt lägenhet! Den har en soffa! Den har ett kylskåp till ölen och en tv som sällskap. David är helnöjd, denna lägenheten har verkligen allt han söker förutom att det har ett spöke också. Ett spöke som är övertygad som att hon bor där och att David är en knäpp uteliggare som tar sig in på de mest underliga sätt.
 
David själv är övertygad om att han håller på att bli knäpp, tur att han har en vän som är pyskolog!

När spöket visar sig behöva hjälp börjar en hysterisk jakt mot tiden.

Transamerica

Bree ska äntligen få den efterlängtade operationen och bli kvinna helt och hållet. Men nu har det dykt upp ett  "problem" längs vägen, Toby som är Brees okände son behöver lösas ut från fängelset. Bree sätter sig i bilen men väl där vågar hon inte erkänna vem hon är utan påstår att hon kommer från en kristen organisation. Hon låter Toby tro att hon ska släppa av honom i Kalifornien men hennes tanke är att han ska bo hos sin styvfar. Hon upptäcker dock att det inte är ett så lämpligt ställe för Toby.

Stalkersemester

Som stalker kan jag naturligtvis inte avslöja allt! Men något från min resa kan du få veta att:

.... jag lyssnade på Bamsesagor på vägen upp

.... jag började med att lura D att jag träffat en kille på tåget o fortsatt till Hudiksvall men att jag skulle titta inom på vägen hem.

.... enligt mannen i matsalen är trombonistens syster väldigt vacker

.... jag tvingade D att montera en hylla

.... på nattliga promenader kan man hitta Mekonomen

..... poolen var underbar men fy på städerskan som snodde badlakanet. ( Det var hotellets alltså)

..... det var så varmt att jag börjar tro att Sandvikenborna förbereds för ett varmare ställe efter döden

..... på vägen hem var alla tåg sena och nattåget var väldigt varmt. Man behöver mer än 33 cl dricka!

..... att guiden trodde att vi var ett par

... att tiden gick alldeles för fort.. saknar dig!

Kinky Boots

När Price & son skofabrik tas över av sonen och han upptäcker att förrådet är fullt med osålda skor så är han nära att ge upp. Han bestämmer sig för att de ska tillverka något som ingen annan tillverkar. De ska tillverka damskor för män. Med hjälp av måtten från transvestiten med de trasiga skorna tillverkar han ett par rejäla stövlar som passar män. Tyvärr är modellen inte det minsta tilltalande anser transvestiten och tar över fabriken. Nu ska det tillverkar stövlar MED piskor!

Missa inte historien bakom filmen. Baserad på en sann histora.

Buss till Italien

När kyrkokören ska till Italien så passar Erik och Ruben på att följa med. En gratis resa till Italien passar tonåringarna utmärkt. Efter att ha lagt fram idén om gemensam sprit på bussen så går den vidare genom Europa.

Körledare Ylva har hittat mannen i sängen med barnvakten och kommit på att hon gillade att kolla på dem. Rumskamraten känner på en kvinna och de båda tonåringarna kommer på att de båda gillar Ylva och då är det inget vidare att dela rum. Det är kanske bäst att en av dem byter?

Saved

På en väldigt kristen skola finns en gravid tonåring som hoppas på att få oskulden tillbaka eftersom hon bara ville hjälpa sin homosexuella pojkvän. På den väldigt kristna skolan finns en väldigt kristen kompis och den enda judinnan som alla vill "rädda", speciellt den väldigt kristna kompisen.

På den väldigt kristna skolan slår rektorn volter på scen och stöter på en elevs mamma och har en underbar son som åkter skejtbord på ett väldigt kristet sätt.

Behöver jag lägga till att det är en komedi? Till och med en kul komedi.


Enter the phoenix

Vad ska man göra när man kan välja mellan att jobba som kock eller att jobba som triadledare?

Man kan lämna pojkvännen, ta med bästa vännen o påstå att han är den försvunna sonen för att sedan se på hur det utvecklar sig. Eller så mycket vila blir det inte, det är slagsmål som ska tas om hand, tjejer och giftemål och en pojkvän som känner sig mer än lovligt bortglömd.

Tyvärr var det inte tjuvlyssnat

Samtal mellan pappa, son, mamma

- Du kan väl hämta några tidningar så att vi har något att läsa?
- AktuellRapport eller?
- Bara det inte är några porrtidningar!

www.tjuvlyssnat.se = bästa sidan!  


Det sårar ...

Lögnerna sårarade mindre än
dagens avståndstagande ....

Det är inte lätt att glömma