Stalkerannas julkalender del 2

dec2


I den kungliga Hufvudstaden satt tre killar och planerade en resa. De brukade kallas de tre vise männen eller om folk ville va lite roliga, och det ville de gärna, för ”tanterna”. ”Tanterna” anspelade på tanterna i sagan av Elsa Beskow. Fast istället för att vara gröna, bruna och gredelina var killarna rosa, vita och svarta.



I skenet av stearinljus och med schlagermusiken strömmande från högtalarna satt de och skålade i champagne. På måndag skulle deras jakt på DRAMA börja! DRAMA, den glamourösa, strålande, ouppnåeliga, hemlighetsfulla och framförallt försvunna gudinnan. Deras lovord till denna sångerska tog aldrig slut. På bordet framför sig hade de en karta där de märkt ut de städer där hon skulle kunna tänkas befinna sig. De hade forskat noga i skvallertidningar och på Internet och sedan lagt upp sin resrutt. Första anhalt var Gävle.

 

Medan Casper och Melker sjöng med i låtarna så bokade Balthazar vandrarhem med hjälp av Internet medan han åt en pizza. Egentligen så brydde han sig inte speciellt mycket om att DRAMA var försvunnen och han var inte heller speciellt intresserad av att hitta henne men han vågade inte släppa ut sina vänner själva på en resa genom Sverige. De skulle troligen hamna i Finland, inte för att det skulle vara så fel med tanke på diverse släktingar men de skulle inte hitta DRAMA där.   

 


Balthazar var den ordentlige av de tre och han var bra på att organisera och hålla koll. Han höll sig ofta diskret i bakgrunden för att sedan komma farande och rädda sina tanter från diverse farligheter. Casper den rosa gillade att glittra och sjunga och Melker den vita hade massor av stil och en mycket trevlig röst. Han brukade vara röster i tecknade filmer och på tv-reklam. Killar han träffade tyckte ofta att de kände igen hans röst, men de kunde inte placera honom som de sa. Då brukade Melker le lite hemlighetsfullt och säga lite dröjande att de nog kände igen hans röst från en barnfilm.


-        Nu har jag bokat vandrarhem. sa Balthazar mellan två låtar.

-        Vandrarhem? Jag tycker att vi ska bo på ett hotell! Ett glamouröst med bubbelpool. sa Casper.

-        Ett med många filmkanaler. fyllde Melker i.

-        Ja, det låter som en jättebra idé om vi ska komma längre än till Gävle och om vi liftar hem sen.


De tre ansåg att de var värda en kväll på stan efter allt planerande och bestämde sig för att gå till en pub där de var stammisar. Den ordentlige Balthazar kollade så att lamporna och ljusen var släckta innan de gick och sedan tog han hand om nyckeln, den vågade han inte att överlåta till de andra!


Kommentarer
Postat av: Micke

Balthazar verkar vara en väldigt intressant karaktär tycker jag ;)

2006-12-03 @ 00:39:54
Postat av: A

Jag väntar med spänning på fortsättningen!

2006-12-03 @ 10:35:23

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback