Men vad hände nu då?

En sista koll på smhi:s hemsida igår lät mig förstå att det skulle vara vanligt grått trist väder och regna på lördag. Nu är det morgon och snön fullkomligt vräker ner! Jag älskar snö men inte när jag ska cykla, jag har blivit aningens harig på äldre dar.

Men nu kan det ju kanske bli en ny dag i backen iaf! Inget ont som inte har något gott med sig sägs det.

Smhi lovar nu sol på lördag, passar mig mycket bättre!

Muffins och tallriksmodellen

Idag har det varit muffinsbakdag.

 I dessa är det hallon och blåbär. Bra med antioxidanter! Annars är det som receptet men ½ dl mindre socker.

 Detta är mina experimentmuffins. De är fyllda med äpple och kanel. Istället för socker är det råsocker, och en 1 dl istället för 1½. Istället för mjöl tog jag dinkelmjöl och 1 dl havregryn.

Båda sorterna blev helt okej fast väldigt tunga.

På tal om tallriksmodellen så undrar jag varför man inte får räkna potatis som grönsak, då är det ju lätt att fylla halva tallriken med grönsaker! Morot får ju räknas som grönsak. 

Chokladpudding och promenad

Nu har jag äntligen provat på att göra egen chokladpudding, jag provade det här receptet: http://www.morlandascoutkar.se/receptbok/desserter-och-hajkgodis/chokladpudding/

Och så här ser den ut, bilden blev inte så bra. Men den blev inte så illa som den ser ut. Åt den med jordgubbar som jag frös in i somras.Sedan blev det en promenad i det kyliga vädret. Känns sunt att vara ute när det är kallt.

Avslutar kvällen med att titta på ett program om elitskolan i Köpenhamn. Om elever har problem med ett ämne så får de förhoppningsvis extra hjälp men jag tycker att även de som har lätt för sig ska få extra hjälp för att komma vidare. Tyvärr så är det ju inte så.

Snöpromenad och storstäd

Tänka sig, det har snöat nästan hela dagen. Redan klockan åtta var jag på väg ut och passade på att handla lite innan jag tog en fotopromenad. Annars har dagen gått i städandets tecken, kanske är jag hjärntvättad från TV men städat har det blivit och ordentligt också.

Så kan man också "fira" påskafton. Avslutar med att tvätta lite, det kan behövas. Jag åt lite påsklik mat iaf, det blev kyckling men jag såg allt flera pizzor promenera förbi utanför fönsterna.

  


Boknörd

Hittade ett boktest hos http://sunnyswede.blogspot.com/ Lyckades inte med konststycket att klistra in resultatet men jag är 70% boknörd som synes på bilden.Testet hittar du här: http://www.barnensbokklubb.se/bbk2/boknordstestet/

Hur mycket boknörd är du!?

Regn blöt snö och sneda vindar

Trots idogt lovande från Smhi så har det inte börjat snöa förrän nu i kväll, istället så har det regnat hela dagen lång. Trots det mindre angenäma vädret så bestämde jag mig för en liten promenad i snön, snö innanför kragen är inte kul! Tyckte det var bäst att vara lite nyttig efter ett så köldslaget äventyr att jag bestämde mig för att angripa granatäpplet som jag köpt. Granatäpplen är tydligen mycket nyttiga, antioxidanter, tanniner, flavonoider och allt vad det kan heta. Det är dock inget man äter när man har lagt på gammelmormors handbroderade linneduk på bordet.En liten chokladbit för att det är påsk var ju tvunget ;)

Påskfirandet så här långt

 Frukost: pannkakor och varma hallon

  Jag fick fixa mitt eget påskägg

  Lunch: Lax med romsås

Glad Påsk i snöfallet!

Jag är ingen påskmänniska men jag ser väldigt mycket fram emot fyra lediga dagar! Det ska bli helt underbart och jag tänker tillbringa dem med goda böcker, god mat och eventuellt ett par nya skor.

Just nu så snöar det men förhoppningsvis så snöar det i morgon också, jag älskar snö! Dessutom så älskar jag påskgodis. Köpte
Åre Choklads Glad Påskstrut idag men den föll mig inte i smaken. allra mest tycker jag om Marsipanäggen från Anthon Berg.


Ja, se det snöar!

Ingen snö på hela julen, ingen snö i januari och ingen snö i februari men nu snöar det! Nu när vi är vana vid sol och värme. Men som den snöälskande person jag är så  blev jag helt lyrisk och tog med alla barnen ut i snövädret.


Påsken är mobbad

Det är väldigt ont om påskpynt i år. Det enda som alla affärer verkar vara intresserade av att sälja är påskägg. Det bästa med påsken enligt mig är godiset! Mums så mycket fint godis det finns i år. Affärerna vet tydligen vad de ska satsa på.

Var inom Duka idag och köpte en Eggling. En sådan har jag velat testa länge men jag har inte funnit en till det rätta priset. Nu får vi se om det växer något också.

I bristen på påskpynt så har jag knepat ihop egna påskkycklingar som ska hamna på jobbet.

Hade jag varit påsken hade jag känt mig mobbad av julen!

    

Påskkärring

Jag vill göra en påskkärring men jag hittar ingen mall, inte ens på Internet! Vi måste ju självklart ha en påskkärring i vårt påskfönster!

Supersoppa och chokladdoftande

Dagens matlagande resulterade i en soppa på potatis, morötter och köttfärs som har gjort mig helt lyrisk och till traggmoster! Chokladdoften kommer från ett paket med chokladpudding som överföll mig när jag skulle ta mjöl. Prata om att jag kommer att vara populär på jobbet imorgon!

Det förflutna

Personer från det förflutna tar genvägar genom mina drömmar. Vad gör ni  nu förtiden egentligen?

Vem är Linda Bengtzing?

Min vana otrogen så kollade jag på Melodifestivalen ikväll, eller om jag nu ska vara ärlig så zappade jag mellan kanalerna och kollade mest på kunskapskanalen och ett program om varför japanska ungdomar är så bra på matematik. Men tillbaka till början, vem är Linda Bengtzing? Det är ju inte så att jag inte hört namnet men jag har ingen aning om vem hon är eller ens hur hon stavar sitt namn. ( Tack google för stavningsförslaget. )

Tar mig till denna sidan
http://sv.wikipedia.org/wiki/Linda_Bengtzing Ordjakten, Sikta mot stjärnorna och Fame Factory.. inte riktigt den sortens program som jag kollar på, så var har jag då hört talas om henne? Jakten fortsätter.

Efter mitt "idoga" googlande tror jag mig ha svaret, skvallertidningarnas löpsedlar. Tydligen har Bengtzing och Hedman varit ett begrepp. Denne Hedman sysslar med någon sorts idrott? Fotboll kanske? Jag vet inte och jag orkar inte ta reda på det. Det är egentligen inte ens intressant.

Jag säger "Heja Sibel!" lokalpatriot som jag är.

Vill du ha?

Var och kollade in bokrean idag. Hade jag haft barn hade jag gone crazy och fått ha släp för att komma därifrån! En kvinna med en pojke frågade honom "Vill du ha?" De tittade i boken. Jo, det ville han. Sedan tog hon nästa bok "Vill du ha?" Vilken lycka! Tänk att få svara ja! JA, jag vill ha den boken och den och den!