Klädkunskap

Nu har jag lärt mig något nytt. En skjorta med knapparna på vänter sida är för kvinnor och en med knapparna på höger sida är för män. Dessutom så har jag lärt mig vad bootcut är. Kan behövas denna regniga sommar, gummistövlar på!

Ben & Jerry

Idag hade jag västa himla turen! I staden kunde man få Ben & Jerry glass http://www.benjerry.se/ om man skänkte minst 5 kr till WWF http://www.wwf.se/ . För 20 kr fick jag en jättestor glass och god var den också.

Sommarens uppdrag

Sommarens uppdrag att läsa Patricia Cornwells böcker om Kay Scarpetta går bra. Bara två böcker kvar och sedan blir det Harry Potter istället.

1. Den osynlige
2. Indicier
3. Allt som återstår
4. Kuslig likhet
5. Kroppsspråk
6. Offer utan namn
7. Dunkla vatten - läst
8. Dödlig smitta
9. Eldens öga
10. Mörkrets makt - läst
11. Sista utvägen - läst
12. Flyga fula fluga
13. Dödligt spår
14. Rovdjuret

Nattskiftet

Nattskiftet har börjar igen. Måndagar klockan åtta på fyran.

Snyggingen Don Gilet vill jag inte missa så inga samtal tas emot mellan åtta och nio på måndagar framöver. I serien spelar han Nicky Cole som arbetar nattskiftet på en polisstation i Newcastle. Hemma bor hans brorson och farbror och till granne har de en efterhängsen dam.

http://www.hellomagazine.com/profiles/dongilet/

Och just det, jag såg Foyle's war också men jag blev inte så förtjust i den. Jag läser hellre Plats på scen och En liten kärlekssång om jag vill ha kontakt med andra världskriget. Nu blev jag lite sugen på att läsa de böckerna men jag har många att läsa före. 

En länk om Michelle och hennes böcker

http://www.panorstedt.se/templates/common/Author.aspx?id=15936&q_context=Tiden

Mormorsrutor?

Med tanke på förra inlägget om kuddarna med virkade överdrag så vill jag bara dra vidare i det här med virkat och tala om att det finns någon liknande på Ellos. http://www.ellos.se/DetailPages/DetailPage.aspx?categoryid=8343&productId=184390&SellingFlag=SearchText&SearchBackLink Det finns kuddar och filt, tror det kallas mormorsrutor. Det känns som att inredningen går bakåt i tiden nu.

Plötsligt pratar alla norrländska

Så har jag varit på tre dagars semester hos Dennis http://www.bimboboy.com i Sandviken http://www.sandviken.se . Sandviken är stället med de många fiken. Det är verkligen extremt, de måste vara väldigt kaffesugna på det stället. Dörrarna till Systemet används också en hel del. För att komma till Sandviken var jag tvungen att byta till tåg eller buss i Gävle. I Gävle hade de en gul enorm uppblåsbar trädgårdstomte på torget. Det såg ganska underligt ut.

Det är ju alltid roligt att träffa Dennis. Vi kollade på julfilm och fotograferade kyrkor. Ett underligt fenomen som jag har märkt är att jag orkar äta mycket mer frukost på ett hotell än jag gör hemma. På hotellet klämde jag lätt i mig yoggi o flingor och en bulle med ost o gurka, en bit melon och en glas juice + varm chokladmjölk. Hemma får jag precis ner en smörgås. Dessutom så är det ju så bekvämt. Man behöver inte plocka fram eller undan eller diska!

Från Gävle fick jag åka de nya tågen med två våningar. Jag har velat åka med ett sådant sedan jag fick reda på att de fanns men helst så hade jag ju velat sitta där uppe.  Det fick jag inte för jag hade inte förstaklassbiljett. Däremot så passade jag på att lyssna på Mark Levengood när han var programledare i Sommar.
Jag har upptäckt att man kan ladda ner en massa radioprogram från Sveriges Radios hemsida.
http://www.sr.se/cgi-bin/sidor/artikel.asp?ProgramID=2332&Artikel=739347

Mark var så rolig att hon som satt mittemot undrade vad jag lyssnade på. Han berättade bland annat om när han och Jonas fått ett paket med pasta som liknade penisar. Dessa tillagade Jonas med pastasås. Tydligen så vart det inte så gott men det låtsades Mark inte om varpå Jonas sa att han ljög och hällde all maten över balkongräcket. Jag är glad att jag inte bor grannar med dem, gud vet vad man hade kunnat hitta i balkonglådorna då. Men nu är jag ju inte granne med dem utan det är Johan Ulvesson tror jag han heter och han fick hela middagen på terassen. Roligare kan man ju ha det.

När jag valde bland programmen som jag skulle ladda ner så tänkte jag att Alexandra som är vd för Nobiskoncernen kunde vara intressant, när jag började lyssna så insåg jag att jag varit lite snabb vid läsningen för det var Alessandro och han är en man.

På vägen hem stannade jag några timmar i Stockholm, det var som det alltid är. Varmt, trångt och med skrikande grönsaksförsäljare. Jordgubbarna var billiga iaf, 3 liter för 20 kr. Däremot inte så kul att bära på jordgubbar på tåget och i affärerna så det fick va. Det var samma gamla tant som spelar blockflöjt och samma gubbe som spelar munspel och lyssnar på radio? Han är skrämmande...
Utanför Stadium hittade jag två killar som hade bollkänsla. Jag som inte ens kan kicka bollen tre gånger  var mäkta imponerad.

Tittade inom Panduro som har rea och handlade lite. http://www.pandurohobby.se Åkte första klass hem till Skåne, det är inte dumt. Inte så stor skillnad mot 2:klass men lite mer plats och lite bredare säten och mycket lugnare. Och gratis kaffe och te.

Köpte en lasange i bistron men fick värma den själv minsann, snart så blir man väl utskickad i köket när man går på restaurang också. Passade på att köpa en enorm muffins inne på gallerian. Egentligen så hade jag velat smaka alla sorterna men det är väl att ta i . På tal om i så var det några killar som åkte skateboard i det där vattenbadet som finns ovanför plattan. Det var tömt på vatten alltså, hade kunnat bli några tjusiga bilderna där om man hade vågat och orkat.

Såg några kuddar med virkat överdrag i en affär. Undra om det är på mode nu. Undra om jag ens hittar tillbaka till den gatan, den är som trapporna på Hogwarts den försvinner ibland. Vilket påminner mig om att det är Harry Potter reklam överallt. Dags att boka in ett biobesök.

Nu kom jag på något mer. Jag lyssnade även på ett radioprogram som handlade om en tjej som skrivit en bok om sin mormors bror som var den första att byta kön. Titel: "När jag letar efter Max"
Författare: Sanna Wallin

Strandväska, film eller pocketbok?

Nu i sommartider så satsar tidningarna på att ge oss köpare presenter. Det vanligaste är nog strandväska, film eller pocketbok. Strandväskan finns det väl inte ett så stort behov av här i de södra delarna iaf. Det dumma med pocketböckerna är att man inte har en aning om vad de handlar om. Baksidan på tidningen borde innehålla baksidestexten på boken så att man iaf har någon aning om man läst den eller inte.

Köpte en tidning i förra veckan och fick filmen Rika vänner med Jennifer Aniston, Joan Cusack, Catherine Keener och Frances McDormand. Tyckte om den filmen :) Allt är inte som man tror :)

Har precis köpt en tidning till med en bok som jag inte har börjat på än, vi får se om den är något eller om jag hellre skulle köpt Kalle Anka.

Världens mest hatade jobb?

Du kommer i lugn och rro för att handla lite mat, så ser du dem! Telefonförsäljarna!! Bakom sina diskar och under sina tält står de och överfaller förbipasserade.


Hej! Hur mycket ringer du för i månaden?
Hej! Vad har du för telefon?Piken att springa förbi dem i en fart som skulle få en annan att vinna ett olympiskt mästerskap får dem  bara att ropa:


Hej! Vad har du för telefon?


Väl ute ur affären med tunga påsar och armar till knävecken är det värre. De olympiska löpsensationerna är att förglömma, nu är man ett lättfångat offer.


Hej! Hur mycket ringer du för i månanden?


Fram för affärer utan försäljare i entrén!
och bort med pärmmänniskorna på stan!


Jag börjar inte stödja Amnesty eller vad det nu skan vara bara för att jag blir jagad av en människa med pärm!