Stalkerannas julkalender del 8

De tre tanterna hade tillbringat natten i två olika lastbilar för att frampå morgonen diskret bli avsläppta i Göteborg. Eftersom Casper och Melker vägrade att åka ensamma i en av lastbilarna så åkte de tillsammans medan Baltahazar åkte ensam i den andra lastbilen. Efter att ha lyssnat på radioprogram om julblommor så tyckte Casper och Melker att det var dags för lite schlager och föreslog det för chauffören. Chauffören tyckte att detta var helt okej bara de lyssnade på hand musik hälften av tiden. Tyvärr så tänkte de inte på att fråga vad han tyckte om att lyssna på och de tvingades att stå med Dolly Parton resten av resan, som sådant fan han var hade han också bilder på henne i hela hytten. Tur att jag tycker om bröst viskade till Casper till Melker och sedan sov de båda sött lutade mot varandra.

 


Balthazar hade bättre tur, hans chaufför hade jul i sin hytt och ståtade med både julgran och ljusstake. Han och Balthazar visade sig dessutom ha mycket gemensamt då de båda varit kustjägare på Berga Örlogsbas i Stockholm skärgård. Han fick dessutom numret till en man som chauffören brukade leverera grönsaker till som hade en känd krog i Göteborg. Där rumsterade många kändisar omkring och kanske hade han några upplysningar om den försvunna DRAMA

 


Tack och lov att McDonalds öppnar tidigt tänkte de tre när de stelfrusna ramlade in genom dörrarna med sitt bagage. Det var ett tag innan de kunde ringa Amanda som de skulle bo hos. Medan de drack kaffe för att få upp värmen så planerade de sina turer i staden. De skulle börja med att gå till restaurangen som de fått tips på av chauffören och sedan skulle de prova huset där de visste att hon bott. Någon där visste kanske vart hon tagit vägen. Mannen på restaurangen visade sig vara tillmötesgående, han kunde inte hjälpa dem men han kände någon som kanske kunde hjälpa dem och han lovade dem att han skulle höra av sig under dagen. När de pratat med mannen var det äntligen dags för dem att gå hem till Amanda. Amanda bodde centralt i Göteborg och de gick dit genom en julpyntad stad. De gick till och med förbi Frälsningsarmén som stod och sjöng julvisor.

 


– Det är ju som på tv! Det fattas bara att det börjar snöa nu! De tre stod med blicken mot skyn men där slutade all likhet med en film. De var verkligen i julstämning när de kom fram till lägenheten och de tvingade Amanda att sätta på julmusik och sedan lagade de mat och åt och pratade resten av kvällen. Inte förrän de skulle sova kom de på att de inte hört av restaurangägaren eller varit i DRAMA:s gamla hus.

 


- Vi tar nya tag imorgon. sa Balthazar sömnigt när han kröp ner i sängen.

- Famntag? sa Casper och kramade om Melker.

- Eller handtag? sa Melker och slog handtaget upp och ner.

- Ååååå, ge er nu! Sov med er!


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback