Stalkerannas julkalender del 6

I staden hade kvinnan vaknat upp till en vit värld. På förmiddagen tog hon en promenad utmed kanalerna och matade de övervintrande änderna. Ljudet av barn lockade henne till pulkabacken. De färgglada västarna syntes på långt håll mellan träden och buskarna. Hon tyckte att de såg ut som ett myller av minivägarbetare och fnissade för sig själv. Sedan tittade hon sig omkring och kände sig fånig, både över att hon fnissat högt och över att hon kollade så att ingen hört henne.    

 


På vägen hem gick hon inom bageriet på hörnet och köpte en stor kanelbulle. Kanelbulle och varm chokladmjölk är varit – ute – på – vintern – mat tänkte hon där hon satt uppkrupen i soffan. Lussebullar och pepparkakor hörde också julen och vintern till. Det var snart Lucia, bara en vecka dit. Borde hon baka? Men vem skulle å andra sidan komma och äta dem med henne. Med julsångerna i bakgrunden kände hon sig sentimental och köp ihop ännu mer med tårarna rinnande nedför kinderna.

 


Samtidigt i en annan del av Sverige hade de tre tanterna vaknat till liv på sitt vandrarhem och bestämt sig för att åka vidare till Göteborg. Här visste de att Drama hade bott och efter alla ”hemma hos” reportage så visste de precis hur det såg ut hemma hos henne också. Detta innebar att de var tvungna att åka tillbaka till Stockholm för att därifrån ta sig vidare till Göteborg.


 

-        Detta är idiotiskt! sa den praktiske Balthazar.

-        Så vad tycker du att vi ska göra då? Lifta? sa Casper och fnissade vid tanken på att se sig själv stå i väggropen med tummen i vädret.

 


Casper och Melkar fnissade och tramsade sig båda två tills de såg Balthazars min. Han log lite när han sa: ”Att jag inte tänkte på det! Jag känner ju en kille som har ett transportföretag! Jag ska ringa honom”. Sedan körde han ut de andra ur rummet så att han skulle få ringa ifred.

 


När Casper och Melker hade ätit frukost och tagit sig tillbaka till rummet så hade Balthazar redan packat och stod och stampade på rummet.

-        Det är egentligen olagligt men han går med på det om vi bara är försiktiga.

-        Vilket är olagligt? Ska vi göra något olagligt, så spännande! Casper och Melker fnissade åter igen hysteriskt men skärpte sedan till sig och började packa.

     

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback