Stalkerannas julkalender del 23

De tre tanterna hade letat sig genom staden utan resultat. De började inse att det kunde vara snodd på omöjligt att finna DRAMA. Deras sista ledtråd var en hälsokostaffär men den hade ironiskt nog varit stängt pga sjukdom när de gått dit. Detta var deras sista chans, de hade bestämt sig för att ta tåget hem ikväll om de verkligen inte fick tag i en superledtråd.



          –       Titta! Lampan är tänd!

–       Helt otroligt. De är friska igen!

–       Har vi tur denna gången då?

–       Denna gången har vi tur!

 


De tre tanterna stegade in i hälsokostaffären och började sin utfrågning. Bredvid dem stod Xerxez och lyssnade på vad som sades. Han hade smugit efter de tre tanterna och sett deras misslyckade försök att få tag i DRAMA. Så mycket visste han att DRAMA var samma kvinna som bodde i hans hus. Inte heller i hälsokostaffären fick de napp och nu var de uppgivna. Xerxez hörde dem diskutera sin hemresa och fick en ingivelse. Han ställde sig bredvid dem och sa högt till dem att gå in till caféet bredvid och fråga. Ingen av de tre tanterna reagerade och Xerxez sa igen att de skulle gå in på caféet. När det fortfarande inte kom någon reaktion så skrek han åt dem och sedan hoppade han upp och ner och viftade med armarna samtidigt som han skrek allt vad han kunde på ett språk som inte är värdigt änglar. Då tittade plötsligt de tre tanterna på varandra och sa samtidigt; Vi går in på caféet! Sedan skrattade de och travade glatt in genom dörren.

 


Xerxes stod häpen kvar utanför innan han skyndade in. Han kunde inte utläsa om de hade hört honom eller om det var kakorna som lockade, han var dock benägen att tro det senare när han såg deras dräglande blickar över kakorna.
 

 

-        Ja, jag skulle ju kunna tänka mig en sådan. sa Balthazar och pekade. Eller en sådan.

-        Eller en sådan. fyllde Melker i.

-        Fokusera! Casper röt till och fick de andra att hoppa till. Vi har väsentligare saker att ta hand om än kakor! Fast den där ser god ut. lade han sedan till och pekade.

-        Kan jag hjälpa er med något? En äldre dam tittade fram bakom kakorna. Hon såg ut att höra till inredningen.

-        Vi letar efter DRAMA… Casper rotade i fickan efter fotot.

-        Vill ni köpa dammsugare? Hur många?

-        Nej, vi letar efter DRAMA. Han höll upp kortet.

-        Jasså hon, hon brukar komma in här och köpa kanelbullar.

 


De tre tanterna tittade på varandra. Detta var en utveckling de inte väntat sig.
 

 

-        Vet du var hon bor?

-        Jag tror att hon bor på Eksjöområdet.

-        Tack! Tack! Tack!

      


De tre tanterna rusade ut ur affären och började traska mot Eksjö. Nu skulle det läsas namnskyltar. När klockan var tio på kvällen insåg de att det var betydligt svårare än de trott. Eksjö var inte stort men portarna hann låsas innan de hann kolla igenom alla och de hade nu bytt taktik. Två minuter i tolv skrek Balthazar till.


 

-        Titta! Där är hon! Han pekade mot ett upplyst fönster. Efter att ha kollat in genom vad som kändes som 100-tals fönster så kände de sig som brottslingar men det var verkligen värt det.

-        Jag svimmar… viskade Casper. Helt otroligt.

-        Vad ska vi göra?

-        Vi får vänta tills imorgon. sa Balthazar. Det är ju julafton men om vi är snabba och bara säger God Jul?

-        Ska vi inte stanna här så att hon inte åker iväg?

-        Nej, det ska vi inte. Nu ska vi äta och sova! Balthazar drog resolut iväg med de båda andra. Imorgon ska vi träffa DRAMA!


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback