Stalkerannas julkalender del 11

Kvinnan vaknade tidigt på måndagsmorgonen. Katten hade bestämt sig för att undersöka vad som fanns under kvinnans täcke och vad som fanns under hennes säng. Efter att ha sprungit in och ut under hennes täcke hoppade den ner på golvet och kvinnan hade vänt sig om för att somna om. Då hade katten hittat en boll under sängen som den satt fart på och jagat runt under sängen. Kvinnan gav upp och gick upp men hon såg redan fram emot att få sova middag. När kvinnan satt och åt frukost så låg katten på stolen bredvid och sov. Typiskt tänkte kvinnan och funderade på att ”råka” knuffa till stolen bara för att ge igen. Men inte kunde hon göra något sådant mot sin älskade katt, hon hade fått den av sin man som sällskap, han hade valt den eftersom den var så lik honom och de hade till och med samma namn. Det hade lett till en komisk händelse när de var i sommarhuset och kvinnan hade ropat på katten bland buskarna och grannen undrat om hon letade efter sin man.

 


På kvällen skulle hennes man ringa henne. Innan dess skulle hon göra sånt som behövdes göras i ett vanligt hem. Egentligen så tyckte hon inte att det var så hemskt att diska och tvätta och städa. Det hade inte blivit så mycket av sånt när hon jobbade som mest och det hade hon gjort hela tiden kändes det som. Hon hade sett på Oprah att Jessica Simpson inte tyckte om hushållsarbete och att Oprah hade sagt till Nick att han borde skaffa en hushållerska till henne. Detta hade kvinnan inte alls kunnat förstå, fast hon hade i och för sig inte ett så stort hus även om hon hade haft flera. Men å andra sidan så hade kvinnan inga problem med att skilja på kyckling och tonfisk.

 


Hon startade en skiva med julmusik medan hon dammade av i lägenheten. Fönstren vågade hon inte ge sig på, hon hade sett på film att gravida inte skulle byta gardiner så det borde väl gälla att man inte skulle putsa fönster heller. Frågan var såklart hur hon skulle få upp gardinerna, hon kände ingen i staden mer än Vendela och hon kunde inte fråga henne tyckte hon. Jag kan klara mig utan julgardiner funderade hon vidare, det blir ju jul i alla fall och min man kommer hem fast att jag inte hänger upp några julgardiner.

 


Hon var i alla fall inte så förtjust i årets julfärg som tydligen var svart. Det skulle vara rött och traditionellt. Vilket fick henne att tänka på julgranen, hon måste ju köpa en julgran. Hur får man hem en julgran om man inte har bil, bor själv och dessutom är gravid? Det var en fråga som hon aldrig ställt sig tidigare. Det där med julgran fick bli en senare fråga.

 


Hon avslutade kvällen med att se Coyote Ugly. Det var en av hennes favoritfilmer. Egentligen hade hon nog alltid velat dansa på en bardisk.

  

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback