Stalkerannas julkalender del 10

När andra advent vankades så hade de tre tanterna äntligen fått kontakt och bestämt träff med restaurangägarens källa. De redan besökt DRAMA:s gamla hus utan att få några egentliga nya ledtrådar. Inte ens de som flyttat in i hennes gamla lägenhet visste något, de hade aldrig träffat henne utan allt hade gått genom mäklaren. De hade fått instruktioner om att eventuell felsänd post skulle skickas till skivbolaget eller till advokaten och det var deras egentliga ledtrådar. Två adresser till personer som inte skulle tala om något.

 


De skulle träffa mannen i hajgången på Universeum. Det är så det är att vara helgpappa hade han sagt lite ironiskt när de pratat med honom i telefon. De tre tanterna fasade lite över att behöva träffa fler barn med tågresan från Stockholm i färskt minne. Dessa barn, tre till antalet var dock betydligt lugnare och drog med dem för att titta på hajarna och allt annat spännande som rymdes innanför Universeums väggar. Kunskapsmässigt så fick de inte reda på så mycket nytt. Dock så fick de veta att det fanns ett sommarhus på en ö utanför Göteborg. De tackade för sällskapet och upplysningen och tog sig sedan tillbaka till Amanda för att ta reda på hur de skulle ta sig till ön.

 


Caspian firade andra advent med att byta vatten på lutfisken och med att stöpa ljus. På eftermiddagen hängde ljusen i långa rader mellan stolsryggarna. Det såg ut som om det hängde en dansk flagga i köket med röda och vita ljus ömsom varandra. Han hade även gjort några grenljus som han skulle spara till julhelgen.

 


Även uppe hos kvinnan fanns det grenljus, hennes brann däremot gemytligt på bordet. Vendela satt vid bordet och vek stjärnor, kvinnan hade redan gett upp och strök istället lim på dem och strödde över glitter. Vendela hade tittat inom med en låda och frågat om kvinnan ville hjälpa henne med att göra små stjärnor till scouternas stånd på julmarknaden nästa advent. Kvinnan hade tackat ja meddetsamma och plockat fram lussekatter ur frysen. Vendela hade underhållit henne med barnbarnshistorier och kvinnan längtade efter egna historier att berätta på ålderns höst.  

 


På eftermiddagen hade de kommit till ön utanför Göteborg. Det märktes att det var en sommarö eftersom det var oskottat framför de flesta husen. Framför några enstaka hus var det skottat och det lyste i fönstren, eftersom det bara fanns en återvändande färja kvar den dagen hade de inte mycket tid. De ville också hinna med nattåget ner till Skåne. De visste att DRAMA hade ett stort hus som låg högt nära fyren. Det var bara tänt i ett av husen uppe vid fyren och de bestämde sig för att göra ett oanmält besök. Familjen i huset såg mycket förvånad ut när det plötsligt dök ner fyra personer på deras yttertrappa.


 

-        Hej! Ursäkta att vi stör så här på helgen, men vi undrar om ni vet om Daniella Ramaberg har varit här den senaste tiden.

-        Och vilken tidning kommer ni ifrån?

-        Vi är inte från någon tidning. Vi vill bara hitta henne.

-        Inte jag. inflikade Balthazar. Jag bara följer med dem sa han och pekade på Melker och Casper

-        Vi har haft fem tidningar här redan som försökt att pumpa oss på uppgifter. Men ni vet i alla fall hennes riktiga namn tillskillnad mot de där gamarna. De är ena riktiga gamar de där journalisterna, de bryr sig inte om privatliv och är totalt respektlösa.

 


De kunde höra att mannen var irriterad på tidningarna och kvinnan nickade bifallande i bakgrunden.


 

-        Vi är bara vanliga fans. Som saknar henne och som undrar vart hon tagit vägen och hur det är med henne.

-        Vi är inte ute efter att andra ska få veta.

 


Mannen och kvinnan tittade på varandra.

 

Kommentarer
Postat av: Hannah

Du har väl kollat in www.rocktop.se? Grymt snygga kläder där!

Postat av: Dennis Svedberg Hellström

Ooo spännande! :D

2006-12-11 @ 01:23:26
URL: http://www.bimboboy.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback