Hungrigt land?

Var på Willys i staden.. där sålde de MAIS från Hungern ...

Koka tomtar...

"Vad gjorde du i helgen?" ... den ständiga frågan... inte många kommer att svara "kokade tomtar" i alla fall. Men vi är väl tre som kan ge just det svaret, för i lördags så kom Tjejen A och Killen A hem till mig och då gjorde vi tomtar av fimolera.  Sen kokade vi dem o hade kul åt att de hoppade runder som om de brände fötterna *skrattar elakt*

Kolla in bilderna här:  
http://stalkeranna.bilddagboken.se/

Det finns flera som låter sina tomtar ligga i flera år:
http://www.millan.dk/millan/phpfiler/kreativt_byraladan.php

Uppdatering: På Tradera så säljer minsann någon sitt tomtepaket! De verkar inte så populära de hära!

Kokade tomtar

Norrlandsbesök

Efter jobbet cyklade jag förbi kyrkan o plockade upp en norrläning som skulle bo hos mig i ett par dagar. Vi pustade oss hem  i sommarvärmen och sedan fixade jag lite mat. Det blev  Vild korvstroganoff kan jag meddela den intresserade.

Som norrlänning och van vid höjder så är det naturligtvis tvunget att se Sveriges lägsta punkt. Därefter blev det promenad med utpekande av viktiga  saker. Det gick snabbt ;)

Nästa dag begav vi oss istället till Österlen för att utforska lite. Vi började med att kolla vattenfall i Forsakar. Vi kom en bit sedan låg det ett stort träd över stigen, det gick inte att gå över det, det gick inte att gå förbi det och det gick inte att gå under det. Vi fick vända.  Efter massor med pustanden så lyckades vi ta oss upp till toppen och med lite mindre pustande ner igen. Sedan var jag tvungen att kolla in de söta djuren. (Du kan se dem i min fotodagbok snart, eller nu beroende på när du läser detta) Där fanns det minismå hästar och tjocka grisar o en jättesöt get som var näpen. Näpen är ett underskattat uttryck *tycka* Precis bredvid fanns det en söt lite trädgård men och jag fick genast en känsla av att jag borde skaffa mig ett trädgårdsland precis som de hade!

Vi begav oss vidare i den stekheta bilen till Brösarpsbackar där det fläktade skönt. Fin utsikt var det och vi såg havet! Havet är bäst! För att lägga till lite kultur så besökte vi Kungagraven. Den ser ut som en stor stenhög. Det är kanske för att den är en stor stenhög? Imponerande bygge är det i alla fall. Vi köpte ett paket med plommon från en försäljning vid parkeringen också. För er som inte är så bekanta med Österlen så kan jag tala om att det finns massor med äpplen, plommon, äppelmust, honung och andra frukter till salu ut med vägarna. Det är bara att ta och stoppa pengarna o behållaren. Inga försäljare så långt ögat kan nå! Mysigt är det.

Vi tänkte besöka musteriet i Kivik också men när vi insåg att alla andra också tänkte det så vände vi och körde tillbaka och körde istället upp på Stenshuvud. Där var det också fullt med bilar men mer plats så det gjorde inte så mycket. Vi fikade lite och gick upp till toppen vilket inte är en "liten lätt spatsertur" precis.
Utsikten var fin! Undra hur den ser ut på hösten... kanske dags att göra ett nytt besök då.

Vi besökte också den vackraste platsen på jorden, Viks fiskeläge som ligger mellan Kivik och Simrishamn. Där insåg jag att det blåste mycket mer än jag trott. Vilka otroliga vågor det var! Jag förevisade stenen där barnen hämtades. Ingen stork här inte ;)  Sedan försökte jag förevisa var jag brukade bada men där var det vatten långt upp över klipporna så det gick inte så bra. Jag hämtade badkläderna istället och vi gick till standen så att jag äntligen fick bada! Vattnet var riktigt varmt och skönt. Jag hade kunnat vara i hur länge som helst. Eftersom det var så stora vågor så var man inte tvungen att doppa sig heller utan det skötte vågorna automatiskt åt en.

På vägen hem diskuterade vi om vi skulle gå till sängs när vi kom hem fast när vi väl var hemma så kom han på att han inte var trött längre så vi fixade en tacotårta istället som vi smaskade i oss. Besatta av att promenera så gick vi till affären också innan vi kollade tv. Sedan tyckte Erik att vi skulle sova.

Med tanken inställd på fika begav vi oss in till staden för att hinna med just det innan tåget gick vidare. Han passade på att jaga getingar och ankor i parken också sedan var det dags att skicka honom vidare till sydligare breddgrader.

Tåget hem!

Stockholm dag 3

Sista Stockholmsdagen passade jag på att kolla runder lite. Det var gräsligt varmt såklart.

Visste du att det finns en Bibel i pekboksversion? Eller att de säljer söta muffinspaket med små djur att ställa upp på muffinsen i glasyren på Hemköp? Så är det i alla fall! De var väldigt söta så jag köpte mig genst en paket.

På eftermiddagen så bestämde jag mig för att gå ner till en liten park vid vattnet men då blev jag stalkad av en skum kille så jag fick bege mig tillbaka till gågatorna o gömma mig i vimlet. Jag passade också på att äta en bakad potatis efter att ha letat i tre dagar efter ett ställe som säljer sådana. Mumsigt!

Jag var också på jakt efter en affär som jag varit inom vid ett tidigare tillfälle men jag var nog på helt fel ställe för jag kunde inte hitta den. Då var det lättare att hitta tåget hem!

Tåget hem är alltid bäst!


Vem katten är Ernesto Guerra?

 Stockholm dag 2

Jag hade planerat min dag minutiöst och mina planer spolierades meddetsamma av regnet. Jag kom inte längre än till Kulturhuset när himlen öppnade sig o regnet vräkte ner. Jag hade bestämt mig för att gå till en affär som jag såg när jag var ute med Micke kvällen innan men nu fick jag stå o titta på alla som blev blöta istället. När regnet slutat  så letade jag mig sakta tillbaka den vägen som vi gick igår och insåg att den öppnade klockan 11 och nu var klockan inte ens halv elva. Då gav jag upp den tanken.

Jag letade upp de gamla spårvagnarna istället och åkte ut till fartygen bakom Vasamuseet. Det är en isbrytare och ett fyrskepp. Av en underlig anledning fick jag för mig att jag skulle klättra upp i fyrtornet. Det gick väldigt mycket runt och var väldigt varmt, tur att jag inte träffade någon i trappan för då hade vi stött på problem. Sedan begav jag mig till Skansen för att kolla på alla djuren och prova kameran.

Det var riktigt varmt så många djur syntes inte alls till. Jag gick omkring där ett bra tag o kollade på Visenten som fick nog av griskultingarna o jagade iväg dem, o på napparna som hängde i trädet (riktigt impornerande) o så passade jag på att skvätta ner mig själv med vatten när jag skulle fylla på vattenflaskan.

Kändisjakten gick också vidare o jag fick syn på Anders Lundin, kanske föga förvånande med tanke på var jag befann mig?

Sedan åkte jag tillbaka med spårvagnen och där satt Micke o väntade på mig och vi gick iväg o fick lite mat o dricka i oss. Sedan gick vi massor mer och försökte komma fram till vem Ernesto Guerra är. Micke googlade och kom fram till att han är en författare som sätter upp sitt namn överallt.

Vi avslutade dagen med en glass såklart!