snöplogar

Jag vill ha ett foto på en snöplog.

De är rysligt snabba har jag märkt. Jag hinner inte med!
Vart kommer alla snöplogar ifrån? Finns det ett hemligt bergsrum fullt med plogar som bara står o väntar på att användas? Vad händer egentligen om han som ska köra snöplogen blir insnöad? Vem skottar ut honom? Tydligen är det varmt i hytten iaf för en tydlig trend är att köra runt i t-shirt.

Dessutom så borde det gå att skotta så att det inte blir vallar i alla korsning. Tror att de behöver gå på kurs. O alla de som har hus borde också skotta! Är de så bortskämda när det inte snöat på ett tag att de inte skottar när det väl kommer snö?! Tänk på tant Agda med rullatorn! Hur ska hon komma fram??
*upprörd*

Det händer eller jul-iserad

Banan till frukost. Färdig på 20 minuter. Bussen. Träffa inneboende Anna. Äta frukost. Äta semla. Handla. Titta på snö. Museet. Kolla reaktionsförmåga o minne. Handla. Blåsa såpbubblor på poliser. Titta på snö. Handla. Titta på snö. Äta bakad potatis. Kolla runder. Biblioteket. Tvingar inneboende Anna att ha nyårsfest. Snöbollskrig. Hem. Äta macka med lax o keso. Gå till A. Plogbilar. Ut o gå med A. Åka pulka. Baka sockerkaka. Bli jul-iserad. Se tv. Äta sockerkaka. Gå hem. Plogbilar. Sitta här.


Pyssla då!

http://snowflakes.lookandfeel.com/   Gör en snöflinga

http://www.castlearcana.com/christmas/snowman/  Gör en snögubbe o slipp gå ut!

Dagens Meny

Följande mat erbjöds i det stalkerannska hushållet idag:

Frukost: smothie på hallon
Lunch: smörgås med ost (ätandes ute)
Mellanmål: banan
Middag: Korvstroganoff på kyckling, råris, morötter o äpple

annat: dadlar

Snöpromenad

En tre timmar promenad med knirk under skorna och snöflingor i nacken.

snö1

snö2

snö3

snö4

Blink blink

Här blinkar det i alla hörn. Plogbilarna kör som skottspolar i blinkar på allt vad de kan. Träffade på två skidåkare också bland höghusen, det har nog aldrig hänt mig innan.

Nyårslöfte

För ovanlighetens skulle så, nyårslöftet är följande: att äta mer ekologisk mat


Nu var det snö igen...

Det snöar i Skåneland.. det är inte alls dumt

Julreflektion 2

Hur kan man med gott  samvete fira jul med en stulen gran? En granförsäljare vi är bekanta med har blivit av med granar varje natt, härom natten försvann åtta granar. Han har dem inte inhängnade.

Tänkte du "han får skylla sig själv"? Tänk om!

Här är vår vackra OCH betalda gran!

granen

Julreflektion 1

Aladdin chokladkartong: chockartad upplevelse! Vart har alla goda sorter tagit vägen?


Julen i bilder

granen

Liten bit av julgranen

pepparkakshus

Vårt tidsfördriv

ispåbil

Det var is på bilen minsann1 ½ timme

Så där. Det är julaftons morgon. Det är en och en halv timme kvar tills jag ska infinna mig på julmiddag.

Jag chattar med kusinen. Konstaterar att det är en grön jul. Hänger julgranskulor i köksfönstret.

Jag hade velat ha en sådan här jul *visar bild*

36273-1

Nu är det jul igen

Lille Julafton, jaha vart tog december vägen?

Julaftons väderprognos: 7 plusgrader och regn

Hälsotillstånd: Förkyld som bara den

Julpyntsnivå: 1 av 10

Städnivå: - 1

Ledighet: 100%

Julklappsfärdig: 100%

Fådda julklappar: 6 stycken

Julkänsla: det blir jul iaf (även om man inte storstädat, lagt lutfisken i blöt och huggt egen julgran)

Julaftonsprojekt: pepparkakshus och brevskrivande

Medan du sov

Kan man bli trött på Medan du sov? Jag tror inte det. Den är riktigt julromantisk och brodern har högsta charmpoäng trots sina pinsamma fadäser. Finns det  sånna killar på riktigt?

Nu är det det såpbubbelprovdags.

Dagens Meny

05.00 Frukost        havregrynsgröt med äppelmos, valnötter och mjölk
08.00 Frukost        polarkraftbulle med ost
11.00 Lunch          tonfiskblandning med fullkornspasta (paprika, rödlök, morot, svamp)
20.00 Kvällsmat   polarkaftbulle med banan
under filmen         banan och hallonsmothie

Tonfiskmojs och snö

Idag har det snöat minsann. Så där ungefär fem korn kom det. Men det snöade iaf. MIn snödans hjälpte inte alls och ungarna tyckte mest att jag var konstig. Men det bjuder jag på, det är snart jul.

Tonfiskmojs var gott. Det är nog omega 3 i det. Då är det nyttigt.

Repriserad sängläge

Även denna dag har tillbringats i sängläge. Dagens tv-tittande, ursäktat med att det var OC - maraton, har uppnått fler timmar än normalt på en hel månad.

Sedan följde Gilmore Girls och Logan . Frågan är vem Logan är bakom det där leendet. En kleptoman? Att hans familj inte är den med sympatiska är uppenbart. Den blivande svärmodern är skum på honom och familjen. Vi får väl vänta och se...

Den stora nyheten är att nu kan man köpa kravmärkt frukt på Willys och det är ju bra.

Sängläge

Lördagen har tillbringats i sängen tillsammans med en förkylning och drömmar om att spela spel under vatten.


Godispåse

När man uppnått en viss ålder så slutar man få godispåsar. Det är inte fler barnkalas med fiskdamm eller gömda påsar och det är inte fler julfester med tomtar som kommer med säcken full med godispåsar.

Så döm om min lycka när jag fick en överbliven godispåse idag!

Lucia

Det var/är tydligen Lucia i dag. Det hade jag missat. Jag håller knappt reda på vilken veckodag det är än mindre vilken vilket datum det är. Men denna dag är tydligen den 13:e och det hann jag glömma två gånger under dagen också.

Ikväll har jag paketerat julklappar. Jag är inte det minsta julhysterisk. Det blir jul även om jag inte har slaktat grisen och trillat köttbullar och dammtorkat listerna. Dessutom så kan man äta köttbullar närhelst man vill under året så varför man ska äta så många under julen kan jag inte förstå. Fast min inställning till köttbullar kan iofs förklaras med att jag inte är så förtjust i köttbullar över huvudtaget och föredrar att inte äta några alls oavsett årstid.

Jag är inte alls särskilt förtjust i julmat förutom i mjukpepparkaka. Jag har tre mjuka pepparkakor i frysen. I will survive!

Logan is back!

Gårdagens inlägg blev aldrig uppdaterat och nu minns jag inte vad jag skrev såklart. Men det var otroligt bra skrivet såklart. Men Logan är pojkvän och Rory är flickvän och föräldrarna är mer än tveksamma såklart. Blir man medbjuden på middag till familjen så ska man gifta sig såklart. 
 
Och Logan är fortfarande sötast såklart och har de finaste smajlgroparna såklart!

Jag vill ha!

Något som har slagit mig nu inför julhysterin är att barnen vill ha! Och det är inte lite de vill ha. Leksakskatalogen är sönderbläddrad. Det ena barnet vill i princip ha allt utom tjejsakerna, det andra barnet önskar sig två saker. Det första barnet ska ha, tillskillnad mot det andra barnet som har önskat sig.

Tydligen har barn svårt för att vara nöjda. Oavsett vad det gäller så vil de ha mer, mer popcorn mer godis och mer dricka. Mer frukt och fler pannkakor och mer efterrätt. Fler leksaker och fler dataspel.

Den som kan säga den har jag  flest gånger vinner..


Rävungen - Torey Hayden


 

Torey Hayden är en av mina favoriter. Hon har skrivit åtskilliga böcker om barn de barn hon mött i sitt arbete, barn med psykiska störningar.


I Rävungen möter hon Sheila. En sex årig flicka som har bundit fast en tre årig pojke vid ett träd och sedan tänt eld på honom. Domstolen bestämmer att hon ska få vård men när det inte finns plats för henne får hon börja i Toreys klass.


Sheila visar sig ha en IQ som är otroligt hög, hon har en ordförståelse som om hon gick på högstadiet trots att hon kommer från en torftig hemmiljö. Torey är fascinerad av flickan som för första gången möter människor som inte sviker i motgång. Motgångar finns det dock gott om, vad ska hända när det finns en ledig vårdplats och ska Sheila över huvudtaget överleva de sexuella övergreppen som hennes farbror utsätter henne för.


Vill du veta vad som hände Sheila och de andra personerna   i boken kan du läsa här  http://www.torey-hayden.com/one_child.htm


Ny tidning?

Frågan jag ställer mig idag efter att ännu en gång lite håglöst ha bläddrat i tidningen Laga Lätt är hur länge en ny tidning är en ny tidning.

Tidningen har säkert funnits sedan i somras men ännu står det på tidningen att det är en ny tidning. Det är lite underligt tycker jag. Dessutom så smälter jag alltid för prenumerationserbjudande och om det inte vore för dem så hade jag aldrig prenumererat. Det är underlig mat i den tidningen och jag är inte underlig i maten.


Bad Logan!

Den charmige Logan i Gilmore Gilrs har dumpat Rory! Frågan är om det är värt att se serien då? Enda anledningen till att jag fortsatte att kolla var Logan och hans smilgropar. Det är ju lite dumt att sluta titta om han skulle komma tillbaka ... jaja tiden får utvisa mitt val.

Och jo förresten så gjorde jag jättegod havregrynsgröt i morse... undra vad jag gjorde olikt de andra gångerna

100 saker

Susanne som en Ventil http://ventil.privat.eksjo.com/ på den här adressen har en 100 lista . Det är 100 saker som hon ska slänga. En sån lista ska jag också har och nu har jag listan iaf.

1  En vissen blomma

2  En udda vante

3  En söndrig plastburk som jag har nötter i

4  En vissen blomma till är förvisad

5  En utsliten långarmad tröja

6  12 kryddburkar

7  En ram

8  En hög med gamla PC - tidningar

9  Sju stycken blyertspennor som inte går att vässa

10 Tre burkar med militärens leverpastej

11 Två tråkiga Orkideer

12 En påse med böcker

13 Två påsar med gamla kläder

14 En låda med tyger

15 5 par skor

16 30 gamla cdskivor med program till datorer

17 6 stycken ramar

18 En låda med gamla brev o vykort o foton

19 En vinterjacka

20 Ett par vantar

21 En dörrmatta

Glitterxider

Idag har jag köpt glitterxider minsann.

Det där med reklam kan verkligen gå en på nerverna, särskilt så här i jultider.  Mängden reklam som trycks in genom brevinkastet är snart uppe i två stora regnskogsträd.

Det finns klart ett alternativ Ingen reklam tack skylt på dörren gör ju susen men vem vet vad man missar då? Tex så hade jag inte vetat att Willys säljer hyacinter för 10 kronor och amaryllis för 30 kr. Med tanke på det bedrövade skick mina blommor befinner sig i för närvarande riskerar de att  bli utbytta om de inte visar lite mer livsglädje.

Men tillbaka till glitterxidern, anledningen till att jag ens visste om dens existens var att jag faktiskt ,hur otroligt det än låter, kollade på tv och såg den på reklamen. Jag blev ju såklart jättetvungen att köpa sådan! Eftersom jag gillar att ha koll på saker så kollade jag lagerstatus på systemets hemsida. Det visade sig att det fanns 1 alternativt 200 kvar berorende på vilken byggnad man ville handla i.

Det gäller att smida medan järnet är varmt tänkte jag då och idag så besökte jag saftbutiken för vuxna och inhandlade xider med smaken blodapelsin/mistel, jag har inte smakat än så jag vet inte alls om det ens är i närheten av gott men det är glitter i den! *ser salig ut*

Dessutom så blev jag tvungen att visa leg... han i kassan sa att det var för att glädja mig... fast inte blev jag glad inte...

Mellan himmel och jord

Jag satt här i lugn och ro för att se på Mellan himmel och jord som de har visat på 3:an. Med betoning på har... för nu visas det inte längre. Serien är nedlagd i USA eftersom den inte hade ett tillräckligt stort publikunderlag.

Men det är väl egentligen inte så konstigt. För hur ska en tankeväckande serie om livet i allmänhet kunna konkurera med program där man får rösta ut varandra, vara elak och kasta skit på varandra? Ju värre desto bättre tycker publiken och tittar på den ena vansiga programmet efter det andra.

Sen undrar folk varför samhället ser ut som det gör... ja undra på... undra på...  man vinner ju så mycket på att undra *ironisk*


Våra barn

 

Barn och McDonalds nämns inte sällan i samma mening. Denna gång ska det dock inte handla om barn och hamburgare och pommes frites. Denna gången handlar det om tidningen Våra barn som är en gratis tidning från McDonalds. Gratis är gott sägs det och jag kan inte mer än hålla med. Våra barn har varje gång jag läst den haft ett intressant innehåll, enda nackdelen är ju att jag är tvungen att hämta den på McDonalds och jag har inte vägarna förbi där särlades ofta om man säger så.

 

I nummer fyra som jag fick tag i senast står det intressant läsning om flow. Det är hjärnforskaren Fredrik Ullén som säger att barn och vuxna behöver utmaningar för att må bra. Han menar att det finns en fara med minsta motståndets väg och att slappheten i samhället kan vara en orsak till depressioner.

 

Flow beskrivs som ” – ett tillstånd av lycka och välbefinnande som gör att man glömmer bort sig själv, glömmer bort tid och rum, helt koncentrerar sig på det man gör /…/ och mår … väldigt bra helt enkelt!”

 

Intressant är att det verkar lättare att uppleva flow på arbetet än på fritiden trots att mer fritid är något som många önskar sig. Fredrik anser att detta beror på att ett arbete är uppbyggt på det sätt som gör att man känner flow. Målen är tydliga, det ges feedback, regler och utmaningar för att man engagerar sig i sitt arbete.

 

Fritiden kan vara arbetets motsats, den är ostrukturerad och kräver planering och ansträngning för att kunna ge ett flow. Självklart så finns det fritidsintressen som kräver att man sätter upp mål och är koncentrerad och engagerad. Men vad vi som inte spelar ett instrument och är konsertpianist eller sysslar med en idrott ska göra det framgår inte riktigt. Jag får väl flowa på arbetet istället.

 

P.s om du vill veta vad konsumtionen gör med våra barn, hur man förgyller kärleken i vardagen eller vill läsa om en nybyggd skola i Haninge där det finns en bäck och barnen har egna planteringar då får du hämta en tidning på McDonalds. Köp en påse med morötter så känner du dig sund.